Ekspert: Jes Dorph af skærmen i lægkage-sag
"Jeg vil bare gerne fortælle ham, at han er et røvhul," sagde Jes Dorph tirsdag til avisen B.T. Foto: TV 2 / DANMARK © (copyright TV 2)
TV 2s nyhedsvært giver kanalen et troværdigshedsproblem i dækningen af sagen om lægkage i forsvaret efter røvhulskommentar.

I går kaldte han en tidligere DR-medarbejder for "et røvhul". I dag rammer kritikken lige tilbage på nyhedsværten Jes Dorph.

Røvhulskommentaren gør nemlig, at den ellers så populære ankermand på TV 2 Nyhederne ikke længere bør dække sagen om mulig lægekage i forsvaret. Det skriver B.T..

"Jes Dorph har så klart gjort sin holdning tydelig - på en lidt dum måde, synes jeg - at han ikke ser nøgternt på sagen," siger Oluf Jørgensen, lektor i mediejura ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til avisen.

"De journalister, der dækker et emne, skal ikke være part i sagen eller have meldt noget ud, hvor de tydeligt tilkendegiver, at de ikke ser sagen nøgternt," forklarer lektoren videre.

Dorphs kommentar om journalist Nils Giversen kom, efter denne har optaget en nu offentliggjort samtale med TV 2-reporteren Rasmus Tantholdt, der fortæller om sin brøler i lækagesagen.

Der findes ikke love eller regler på området, men Oluf Jørgensen understreger, at et medie mister sin troværdighed, når deres journalister gør sig inhabile i en sag.

I løbet af foråret 2012 forlader Jes Dorph Petersen sin stilling som nyhedsvært på TV 2 for at blive vært på TV3.

Kilde: B.T.