Avis: Danmark kan blive tvunget til at få euro
Danskerne kan måske se frem til at betale med euro-mønter og sedler inden 2025. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Scanpix/arkiv
Selvom danskerne har stemt nej til euroen, kan vi nu blive tvunget til at droppe kronen og få euro inden 2025.

I 2000 blev der sat punktum efter og to streger under danskernes holdning til euroen ved afstemning.

"Den VIL vi ikke have".

Nu kan vi alligevel blive tvunget ind i euroen sammen med de 19 andre eurolande, der allerede har valutaen. 

Allerede inden 2025 kan det blive en realitet, skriver tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung ifølge BT.

Avisen har fået adgang til dokumenter fra et hemmeligt EU-møde. Ifølge avisen planlægger EU-kommissionen, at alle 27 medlemslande skal have indført euroen inden 2025.

Desuden planlægges et eurobudget, som betyder fast skattebetaling fra alle EU-landene, og som skal bruges til fælles investeringer i eurolandene.

EU-kommissær Valdis Dombrovskis afviser historien. 

- Der er opstået en vis forvirring. Det, vi diskuterer i det kommende reflektionspapir, er fuldbyrdelsen af den økonomiske og monetære union (euroen, red.). Det betyder ikke, at EUs medlemslande skal gå med i euroen. Der findes ingen specifik tidsgrænse, men vi opfordrer naturligvis alle medlemslande til at gøre de nødvendige forberedelser, siger EU-kommissær med ansvar for eurosamarbejdet Valdis Dombrovskis ifølge Europakommissionens svenske site.

Historien bringes efter et ellers fortroligt møde, der blev afholdt i Strasbourg for to uger siden. Her deltog blandt andre EUs finanskommissær Pierre Moscovici, EU-kommissær med ansvar for eurosamarbejdet Valdis Dombrovskis og en række EU-parlamentsmedlemmer skulle også have deltaget.

Mødedeltagerne var ellers udtrykkeligt blevet bedt om ikke at tage notater. Men alligevel havde den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung altså fået adgang til notater fra mødet. 

Danmark, Sverige, Polen, Tjekkiet, Bulgarien, Ungarn og Rumænien er de EU-lande, der står udenfor euroen.