Ansatte får forbud fra Søren Pind: Ingen e-mails om søndagen
"Man er nødt til at opstille nogle grænser, og det sted, jeg selv kan begynde, er mit eget ministerium." Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Medarbejderne i Uddannelses- og Forskningsministeriet har fået mail-forbud om søndagen fra deres øverste chef og minister, Søren Pind (V). - Jeg vil ikke have det.

Det er slut med at sende mails om søndagen for ansatte i Søren Pinds ministerium, uddannelses- og forskningsministeriet.

Søren Pind har nemlig besluttet - og tilmed udsendt i en instruks - at medarbejderne ikke må sende hinanden mails på ugens syvende dag.

- Der er nu forbud mod, at medarbejdere skriver til hinanden om søndagen. Og skulle der komme anmodninger fra andre ministerier denne dag, skal de henvende sig til mig, skriver han på sin blog på Berlingske.

Han uddyber til avisens webavis:

- Jeg kan ikke forhindre folk i at sidde derhjemme og arbejde, men det jeg kan gøre er at sige: Nej, I må ikke spørge andre. Nej, I må ikke henvende jer til andre. Nej, I må ikke skrive frem og tilbage. Nej, I må ikke uddele instrukser om søndagen. Jeg vil ikke have det, siger han.

Han mener ikke, der på Slotsholmen er taget højde for, hvordan den teknologiske udvikling nu har givet ansatte mulighed for at arbejde døgnet rundt.

- Så vidt jeg har set, er antallet af stressramte oppe på 700.000, og det er jo et grotesk tal. Men når jeg kigger mig rundt i statsadministrationen, så kan jeg godt forstå det. Man er nødt til at opstille nogle grænser, og det sted, jeg selv kan begynde, er mit eget ministerium, siger han til b.dk.