Anja får hjælp: "Grotesk sag skal undersøges"

Politikere kræver undersøgelse af sagen om Anja Elsnab, der blev svigtet af jobcenter.
Flere politikere er oprørte over den behandling, Anja Elsnab har fået af jobcentret i København. Nu skal sagen undersøges.
Flere politikere er oprørte over den behandling, Anja Elsnab har fået af jobcentret i København. Nu skal sagen undersøges. Klaus Buster Jensen

Det må bare ikke ske, at kommunen lader borgere som Anja Elsnab i stikken.

Sådan er reaktionen fra Socialdemokraterne og Enhedslisten i København, efter Avisen.dk har afsløret, hvordan Københavns Kommune i halvandet år har frataget Anja Elsnab hendes indtægt ved en fejl.

”Sagen er grotesk, fordi de har erkendt, at de har lavet en fejl. Det er uacceptabelt, at de ikke har rettet op på fejlen,” mener Ikram Sarwar, Socialdemokraternes ordfører for beskæftigelse.

De to partier går nu ind i sagen og kræver, at borgmester for beskæftigelse Anna Mee Allerslev (R) undersøger både omstændighederne i den konkrete sag og får kortlagt, hvor mange københavnere, der har mistet deres indtægt i lignende sager.

”Det lyder, som om hun er blevet glemt og er forsvundet ud af systemet,” siger Signe Færch ordfører fra Enhedslisten.

Hjælp

For et år siden erkendte den ansvarlige chef for jobcentret i København, at det var en fejl, at Anja Elsnab fik frataget sin revalidering – en slags sygedagpenge. Siden har de ikke rettet op på fejlen. Anja Elsnab er stadig uden indtægt.

Og kommunen ser det ikke længere som dens ansvar at hjælpe hende, netop fordi hun ikke får offentlig forsørgelse.

”Det må bare ikke ske. Og slet ikke for her gruppe mennesker, der er syge og har brug for, at kommunen er en hjælp,” påpeger hun.

De ansvarlige embedsmænd i jobcentret mener ikke, at de kunne have gjort andet, da de var nødt til at vente på Anja Elsnabs klage over forløbet. Men det er ikke godt nok, mener de to politikere. Jobcentret burde have taget hånd om Anja Elsnab og sørget for, at hun ikke skulle leve uden indtægt, efter jobcentret havde lavet en fejl.

”Jeg beder nu forvaltningen gå ind i sagen. Men vi skal også have undersøgt, hvor mange, der som Anja, falder helt ud af systemet. Vi skal have undersøgt, hvor filmen knækker,” siger Ikram Sarwar.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.