Borgmester går ind i Anjas sag
Kassekreditten i banken er snart brugt op for Anja Elsnab og hendes mand. Klaus Buster Jensen
Anja er blevet glemt efter fejl fra kommunen. Men nu træder borgmesteren til.

Kritik fra sygemeldte Anja Elsnab og flere partier på Københavns Rådhus får nu den ansvarlige borgmester til at gå ind i sagen.

”Vi skal have en tilbundsgående undersøgelse af Anjas sag. Og derfor har jeg bedt forvaltningen om at se på det igen. Og hvis der er blevet begået nogen fejl, bliver der rettet op på det med det samme,” siger Anna Mee Allerslev, borgmester for beskæftigelse i København (R).

Københavns Kommune fratog for halvandet år Anja Elsnabs indtægt, men erkendte allerede for et år siden, at der er sket en fejl. Alligevel rettede kommunen aldrig op på fejlen. Derfor har Anja Elsnab og hendes mand kun én indtægt og må låne i banken for at kunne klare hverdagens udgifter.

Anna Mee Allerslev er ærgerlig over, at det har taget ni måneder at behandle Anja Elsnabs klage. Det er alt for lang tid, slår borgmesteren fast.

”Det beklager jeg meget. Det betræber jeg mig på ikke sker, for selvfølgelig skal vi svare inden for den fastsatte frist,” siger hun.

Andre som Anja?

Men det ser ikke ud til, at der er sket andre fejl, vurderer Anna Mee Allerslev. Men det skal nu granskes nærmere.

Meldingen fra borgmesteren kommer, efter både Socialdemokraterne og Enhedslisten i København har forlangt en undersøgelse af Anja Elsnabs sag. De to partier vil samtidig have klarhed over, hvor mange borgere der, som Anja Elsnab, er røget helt ud af systemet.

Det arbejde sætter Anna Mee Allerslev nu i gang.

”Derfor har jeg bedt forvaltningen om at undersøge, om de kan give et overslag over, hvor mange der står uden for. Men vi kan jo ikke ringe til alle borgere i København og spørge, hvordan deres situation er,” siger hun.