Ambassadør: 15 dræbt af eksplosion
Sorte røgskyer stiger her til formiddag op fra det beskadigede Mari-kraftværk på Cypern. Værket står for at forsynes 40 procent af Cypern med strøm. Foto: Philippos Christou / POLFOTO
Danmarks ambassadør på Cypern, Bent Wigotski, fortæller, at den voldsomme eksplosion forårsagede skader flere kilometer væk.

Tragedie har ramt den lille ferieø Cypern.

Tidligt i morges sprængte et stort ammunitionslager på en flådebase på øen. I løbet af formiddagen er dødstallet steget, og nu meddeler den danske ambassadør i landet, Bent Wigotski, at det er endnu højere.

"For lidt siden fik vi at vide, at det drejer sig om 15 dræbte og omkring 30 sårede. Det er hovedsageligt brandfolk og katastrofepersonale, der var i færd med at slukke brandene," siger han til Newspaq.

Fem af de 15 dræbte er udlændinge, men ingen af dem er danskere, bekræfter ambassadøren.

Ifølge Bent Wigotski er det både ammunition og raketter, der er eksploderet på flådebasen. Lige nu går man ud fra, at det er eksplosiver beslaglagt fra et skib, der i 2009 var på vej fra Iran til Syrien med våben til Hizbollah.

"Det har været meget svært at kontrollere eksplosionerne og har været og er stadig temmeligt ubehageligt for dem, der bor i området. Eksplosionerne har ramt flere kilometer væk," siger ambassadøren.

Eksplosionerne har også ramt et nærliggende kraftværk, der står i brand. Et kraftværk, der står for 40 procent af den isolerede øs strømforsyning. Og det kan give problemer - også for danske turister.

"Det kan gå hen og blive et problem. Hos øens beboere kører aircondition-anlæggene døgnet rundt, fordi her er så varmt, og strømmæssigt er øen helt isoleret fra fastlandet," siger Bent Wigotski.

Dagtemperaturerne på Cypern ligger lige nu på tæt ved 40 grader, og om natten er der omkring 30 grader.