AG København risikerer udelukkelse fra ligaen
Verdensstjernen Olafur Stefansson stiger til vejrs for det danske mandskab, som hører til i den absolutte verdenselite. Men nu risikerer klubben at miste sit sportslige grundlag på grund af en tvist om penge. Foto: (Jens Dresling/POLFOTO/Arkiv) / POLFOTO
En kamp om penge kan komme til at koste AG København livet i herrernes håndboldliga.

Danmarks absolutte førerhold i herrehåndbold, risikerer at blive smidt ud af håndboldligaen.

I den nye aftale, som fordeler tv-pengene mellem ligaens hold, har AG København (AGK) nemlig kun underskrevet for et enkelt år - og ikke alle fire, som det ellers blev krævet af dem.

Det skyldes, at AGK mener, at klubben burde få langt flere penge, end aftalen lægger op til.

"Vi har flere gange gjort AG København klart, at man ikke kan underskrive en fireårig aftale for et år. Det vil de ikke acceptere og derfor må Disciplinærudvalget tage stilling," siger Divisionsforeningens formand, Jens Christensen til Jyllands-Posten.

Det er imidlertid en forudsætning for deltagelse i håndboldligaen, at man har underskrevet aftalen, og derfor risikerer AGK, som både fører den hjemlige liga og sin Champions League-gruppe, udelukkelse.

"Det er underligt, at en forening, som vi er medlem af, tager dette skridt," siger AG København-direktør Søren Colding til Jyllands-Posten. Han erkender dog, at AGK burde have gjort sin modstand mere tydelig, da aftalen blev forhandlet på plads før sæsonen startede.

AGK håber nu at kunne tale disciplinærudvalget fra at suspendere holdet, ville samtidig ville betyde, at AGK ikke ville kunne deltage i Champions League næste år.

"AG København har bedt om lov til at forklare sig personligt foran udvalget. Det tager tid at finde en fælle dato, men jeg forventer, at vi kan samle AG København, DHF og Divisionsforeningen til et møde i januar," siger disciplinærudvalgets formand, Jens Bertel Rasmussen til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten