AG København i vild CL-pulje

Der venter de danske håndboldmestre kamp til stregen, når holdet skal spille Champions League i den kommende sæsons.
Lars Jørgensen og resten af de danske mestre fra AG København får kamp til stregen, når de skal spille Champions League. Arkiv
Lars Jørgensen og resten af de danske mestre fra AG København får kamp til stregen, når de skal spille Champions League. Arkiv Foto: www.agk.dk

Der er her til formiddag blevet trukket lod til dette års Champions League i håndbold, hvor det nye danske storhold, AG København er med for første gang.

Og københavnerne får deres at se til. For holdet skal op i mod selveste franskmanden Nikola Karabatic, der efter manges mening er verdens bedste håndboldspiller.

AG København havnede nemlig i gruppe D, hvor de møder Karabatics klub - franske Montpellier.

Jesper Nielsens drenge skal også møde det tyske storhold THW Kiel, der vandt Champions League i 2007 og 2010, og den spanske klub Ademar Leon, der har mange spanske landsholdsspillere på holdet.

AG København møder også det noget mere ukendte hold Pick Szeged fra Ungarn.

Heller ikke Bjerringbro-Silkeborg, der tabte DM-finalen til netop AG København, får det let i den fornemme turnering.

Spansle Ciudal Real og tyske Füchse Berlin bliver noget af en mundfuld, erkender holdets træner Nikolaj Jacobsen over for hbold.dk.

"Det var ikke drømmelodtrækningen, vi fik at se i dag," siger han til hjemmesiden.

Heller ikke kvindeklubholdene skal forvente en let mesterturnering.

Viborg, der fik et wild card til turneringen, skal klare holdet sig igennem en række kvalifikationskampe, men så venter bl.a. norske Larvik, der er forsvarende CL-mestre.

FC Midstjyllands mestre står over for et møde med Buducnost? og Thüringer HC? i gruppe A, mens finaletaberne fra Randers HK skal op imod Györi og Hypo Niederösterreich. Kronjyderne skal dog ligesom Viborg igennem kvalifikationskampe før turen på første klasse er i hus.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.