Ældre isoleret på plejehjem efter tarmvirus
De ældre må blive på deres egne værelser for at begrænse smittefaren. Foto: Colourbox
En stor gruppe ældre på et plejecenter i Hvidovre er lige nu i isolation, fordi de er blevet smittet med en tarmvirus.

På Plejecenter Krogstens­have i Hvidovre er der i øjeblikket lukkede døre indtil de 10 plejeboliger, hvor ældre beboere lige nu er isoleret.

De 10 ældre mennesker er i be­handling efter at være blevet smittet med tarmbakterien Clostridium Difficile. Det skriver TV2.

"De ældre har fået diarré, men har det ellers godt. De er ved godt mod, selvom flere giver udtryk for, at de savner de andre beboeres selskab," siger Hvidovre Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsdirektør Kit Claudi i en pressemeddelelse ifølge TV2.

Man har valgt at isolere de syge for at minimere risikoen for, at smitten breder sig yderligere blandt beboere og hjælpere.

Man opdagede udbruddet af tarmvirussen i forbindelse med, at en af beboerne var på hospitalet. Det er ellers usædvanligt, at så stort et udbrud sker uden for hospitalets mure, hvor det er lettere at isolere patienterne.

Clostridium Difficile kan smitte i helt op til 40 dage, så det er endnu ikek til at sige, hvornår de syge ældre vil få lov til at forlade deres boliger igen.

Kilde: TV2