Advokater: Peter Lofts forklaring holder ikke
Helle Thorning-Schmidts skattesag havde intet principielt aspekt over sig, som Peter Loft ellers har angivet som grund, at han afholdte møder med SKat København. Foto: Jan Grarup / POLFOTO
Skatteeksperter afviser, at Peter Loft havde en fornuftig grund til at blande sig i Thornings skattesag, siger eksperter.

Departementschef i Skatteministeriet ,Peter Loft, havde ikke en god grund til at blande sig i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Det udtaler to advokater, der har indsigt i sagen, til Politiken.

Peter Loft har forklaret, at han deltog i møderne med Skat, da sagen havde et 'principielt aspekt'. Men det afviser skatteretsekspert Søren Aagaard fra Advodan overfor avisen.

"Der er intet juridisk principielt i den sag," siger han.

Den samme udmelding kommer fra Jørn Qviste fra Johan Schlüter advokatfirma.

"Kinnockafgørelsen udmærker sig ikke på en særlig måde og er ikke usædvanlig. Der er ikke tale om en principiel afgørelse," siger han.

I sidste uge kom det frem, at Peter Loft har afholdt fem møder med Skattecenteret I København, umiddelbart op til afgørelsen af skattesagen, der vedrører Helle Thorning Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks personlige skatteforhold.

Møderne skulle endda have været afholdt på departementschefen eget kontor, der ligger lige ved siden af skatteministerens.