Advokat: Nettet strammes om Peter Loft
Peter Loft får sværere ved at finde en fornufttig forklaring på fem meget omtalte møder med Skat København. Det påpeger Thorkild Høyer. Foto: Per Gudmann / POLFOTO
Departementchefen i Skatteministeriet er på dybt, dybt vand, vurderer forsvarsadvokat.

Stadig flere oplysninger peger på, at Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, har blandet sig utidigt i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Det vurderer advokat Thorkild Høyer, der har speciale i strafferet, over for Newspaq.

"Nu står det klart, at Peter Loft har haft fuld adgang til hele sagens fulde indhold, som det fremgår i dag i Politiken. Og man kan ikke rigtigt forestille sig, at han med det kendskab til sagen skal have behov for at afholde fem møder for at drøfte en pressestrategi. Det er yderligere en brik, der underminerer hans forklaring om møderne," siger Thorkild Høyer.

Vurderingen kommer, efter Politiken i dag fortæller, at Peter Loft havde adgang til den ni sider lange afgørelse i Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag. Det har departementschefen hidtil afvist af udtale sig om.

Derfor tror advokaten ikke på, at der på fem meget omtalte møder, som departementschefen har haft med Skat København, blot er blevet talt om pressestrategi i forbindelse med skattesagen, hvilket i givet fald ville være et brud på reglerne.

Samtidig vurderer Thorkild Høyer, at de nye oplysninger skærper mistanken om, at Peter Loft, Troels Lund Poulsen eller hans daværende spindoktor har været med til at lække personfølsomme oplysninger til B.T. en uge før folketingsvalget i september.

"Nettet strammes. Den oplevelse må man jo få. Hvem ellers skulle have gjort det? Og hvem - det er altid et godt spørgsmål at stille i den slags situationer - skulle have interesse i at få det offentliggjort? Hvem har et godt motiv? De spørgsmål tror jeg, de fleste af os umiddelbart ville kunne besvare," lyder det fra Thorkild Høyer.

Der kører lige nu to undersøgelser af Peter Lofts rolle i sagen. Én i Skatteministeriet. Én ved politiet.