Danskerne bliver nu advaret mod pakker og blandinger med bukkehornsfrø og -spirer, der ikke er varmebehandlet.
Samtidig frarådes forbrugerne at dyrke spirer selv, oplyser Fødevarestyrelsen onsdag aften.
Anbefalingen bygger på en udmelding i dag fra den
Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) og det Europæiske Center for Sygdomskontrol (ECDC).
Der har været særlig fokus på spirer siden det store E. coli sygdomsudbrud i Tyskland for nyligt og nu et mindre udbrud i Frankrig.
Det tyder på, at det er bukkehornspirer, der har været årsag til de mange sygdomstilfælde i begge udbrud.
Fødevarestyrelsens anbefaling dækker indtil videre alle typer af spirer. Det skyldes, at bukkehornsfrø og -spirer ofte sælges i blandinger.
Fødevarestyrelsen har i forbindelse med de seneste sygdomsudbrud forårsaget af spirer været i kontakt med de danske spirevirksomheder.
"Oplysninger fra disse virksomheder samt deres leverancer af frø, giver ikke anledning til mistanke om, at der er problemer med de danske spireprodukter," skriver Fødevarestyrelsen.