Advarsel: Spirer skal varmebehandles

Lad være med at dyrke spirer selv, og spis kun spirer, der er varmebehandlet.
Der har været særlig fokus på spirer siden det store E. coli sygdomsudbrud i Tyskland for nyligt og nu et mindre udbrud i Frankrig.
Der har været særlig fokus på spirer siden det store E. coli sygdomsudbrud i Tyskland for nyligt og nu et mindre udbrud i Frankrig. Foto: Colourbox

Danskerne bliver nu advaret mod pakker og blandinger med bukkehornsfrø og -spirer, der ikke er varmebehandlet.

Samtidig frarådes forbrugerne at dyrke spirer selv, oplyser Fødevarestyrelsen onsdag aften.

Anbefalingen bygger på en udmelding i dag fra den
Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) og det Europæiske Center for Sygdomskontrol (ECDC).

Der har været særlig fokus på spirer siden det store E. coli sygdomsudbrud i Tyskland for nyligt og nu et mindre udbrud i Frankrig.

Det tyder på, at det er bukkehornspirer, der har været årsag til de mange sygdomstilfælde i begge udbrud.

Fødevarestyrelsens anbefaling dækker indtil videre alle typer af spirer. Det skyldes, at bukkehornsfrø og -spirer ofte sælges i blandinger.

Fødevarestyrelsen har i forbindelse med de seneste sygdomsudbrud forårsaget af spirer været i kontakt med de danske spirevirksomheder.

"Oplysninger fra disse virksomheder samt deres leverancer af frø, giver ikke anledning til mistanke om, at der er problemer med de danske spireprodukter," skriver Fødevarestyrelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.