Faren er ovre: Spis blot bønnespirer igen

Bønnespirer har været black-listet siden det voldsomme VTEC-udbrud i maj, som kostede adskillelige mennesker liget. Nu er faren forbi.
Så kan du vælte dig i bønnespirer igen.
Så kan du vælte dig i bønnespirer igen. Foto: Colourbox

De har været lige så forhadte som det våde danske sommervejr de seneste uger.

Der er selvfølgelig tale om bønnespirer. Fødevarestyrelsen har siden den farlige colibakterie VTEC's udbrud i slutningen af maj frarådet al køb af den lille grøntsag, men nu ophæver de anbefalingen.

"Fødevarestyrelsen ophæver nu anbefalingen fra den 30. juni om at varmebehandle spirer. Det frarådes heller ikke længere at dyrke spirer derhjemme til eget forbrug. Hvis man vil være på den sikre side, bør man dog indtil videre undlade at dyrke og spise tidligere indkøbte egyptiske bukkehornsfrø," skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

I starten var teorien, at den farlige colibakterie, der har dræbt 50 mennesker på verdensplan, stammede fra agurker.

Men senere blev mistanken rettet mod bukkehornsfrø fra Egypten, som bliver brugt til at dyrke bønnespirer.

Tyskland er blevet hårdest ramt. 48 personer er omkommet.

I sidste uge blev en seksårig dansk pige smittet. I alt er 25 danskere blevet smittet af den farlige bakterie.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.