Abe på flugt på tredje uge: Skal lokkes hjem med bananer
Det er denne abe, som i slutningen af januar stak af fra Blåvand Zoo. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Nu er udbryderaben fra Blåvand Zoo set igen.

Den tre-årige berberabe der i slutningen af januar stak af fra Blåvand Zoo er fortsat på springtur. Det skriver DR Syd.

I begyndelsen blev Blåvand Zoo kimet ned af folk, der havde set flugtaben, men så blev der stille - lige indtil lørdag eftermiddag, hvor en dansk familie så aben blot 800 meter fra Blåvand Zoo.

Zoo-ejer Hans Hestbech var ellers lige ved at opgive håbet:

- De sidste 14 dage har vi hverken selv set den eller hørt fra andre. Men så fortalte familien, at de havde set den næsten samme sted, som vi selv så den. Så nu tror vi igen på, at vi finder den, siger Hans Hestbech.

I første omgang sætter Hans Hestbech nu vildtkameraer op, for at finde ud af, om det virkelig er aben, der spøger. Og er det det, så vil den abeløse zoo-ejer genoptage jagten på berberen, som han vil forsøge at lokke tilbage med en livret:

- Vi vil prøve at fodre den hjem. Den skal have bananer og jordnødder - det er det, den bedst kan lide. Vi skal gerne have lokket den hele vejen hjem til de store grantræer, der omgiver abernes bur i parken og så håber vi på, den hopper ned af sig selv, siger Hans Hestbech.

Og lykkes det at få den omstrejfende abe hjem igen, vil zoo-ejeren holde et ekstra vågent øje med aben, da den formentlig flygtede fordi den var blevet udstødt af flokken.