- Nogle kommer for måltidet. Andre kommer for omsorgen og nærværet.
Sådan siger Hans Mayland, der er erhvervschef i Kirkens Korshær.
Han taler om det arrangement, der foregår lige nu på ni af Kirkens Korshærs væresteder i landet lige nu.
Arrangementet er en påskefrokost, hvor trængte borgere kan få noget god mad i anledningen af påsken. Påskemiddagen bliver tilberedt af dygtige kokke og råvarerne er overskudsvarer fra landets Netto-butikker.
Årsagen til initiativet er, at de udsatte borgere ofte kan følge sig udstødt fra resten af samfundet.
- Den følelse er ekstra udtalt i højtiderne, hvor vi jo herhjemme har en tradition for at være sammen med familien og få en god frokost, forklarer Hans Mayland.
Brugerne er glade for den gode mad
Det er gourmet-kokke som blandt andre Søren Gericke, Morten Krogholm fra Michelin-restauranten Kokkeriet og tv-kokken Gorm Wisweh, der står i køkkenet og sørger for at påskefrokosten bliver ekstra god.
- Brugerne er meget glade for at det er nogle dygtige kokke, der laver maden til dem. Mange havde forventet at være alene, og så betyder det meget, at der er nogle, der udviser omsorg for dem, siger Hans Mayland.
Det er Søren Gericke, der står for at lave maden på Kirkens Korshærs værested på Christianshavn i København. Han er i ikke i tvivl om, hvorfor han har sagt ja til at bruge en helligdag på at lave mad en op mod 100 udsatte borgere:
- Det er påske, så hvis man har overskud, så giv noget for helvede, siger han i en video på Nettos Facebook-side.
I alt regner Kirkens Korshær at op mod 600 vil benytte sig af tilbuddet. Samtidigt forventer Hans Mayland, at der er så meget mad, at der også i de kommende dage vil være mulighed for at få sig et godt måltid.
Netto gået sammen med Kirkens Korshær om at lave påskefrokoster i ni varmestuer og væresteder landet over: København, Aalborg, Aarhus, Herning, Fredericia, Odense, Svendborg, Helsingør og Sønderborg.