Administration 

Ny sofa? Disse sofanyheder i fløjl må du ikke gå glip af

Indeholder sponsorerede links

Sofabranchen, og møbelbranchen generelt, gennemgår i øjeblikket en spændende udvikling. Der tænkes i innovative løsninger, ergonomi og design som aldrig før. Netop den innovative tilgang har skabt grobund for rigtig mange spændende sofanyheder. Vi ser bl.a., at møbelproducenterne eksperimenterer med forskellige materialer, heriblandt fløjl.

Blandt de største sofanyheder i øjeblikket er det bl.a. svært at komme udenom de mange smukke og elegante fløjlssofaer. Fløjl vinder generelt større og større indpas i den danske indretning, så selvfølgelig er der også en stor efterspørgsel på sofaer i fløjl.

Står din gamle sofa over for at blive udskiftet i den nærmeste fremtid, så kan du med god grund overveje at skifte den ud med en fløjlssofa. Har du brug for konkrete forslag til, hvilken sofa du kan købe, så fortsæt læsningen.

Tre gode bud på din nye fløjlssofa

Efterhånden fører de fleste møbelforhandlere fløjlssofaer i deres sofasortiment – i et eller andet omfang. Derfor er der bestemt ikke mangel på muligheder.

Med bare én hurtig søgning via en søgemaskine vil du kunne finde frem til de første 100 forskellige sofaer i fløjl. Ved første øjekast minder sofaerne meget om hinanden, idet de alle er betrukket med fløjl, men dykker du mere ned i sofaerne, så vil du få øjnene op for mange forskelligheder.

Med så mange muligheder kan det være svært at finde den rette fløjlssofa. Den udfordring anerkender vi, og vi forsøger derfor at hjælpe dig lidt videre. I de kommende afsnit vil vi præsentere dig for en mindre håndfuld sofaer i fløjl, som med al sandsynlighed vil fange din interesse.

Manhattan 2-personers sofa i fløjl

Sofa i lyserødt fløjl
Klik her for at se flere billeder

Står en lille fløjlssofa med høj ergonomi og praktiske detaljer øverst på din ønskeliste? Så kunne denne sofa meget vel være din drømmesofa. Det er i hvert fald en yderst moderne 2-personers sofa, der egner sig rigtig godt til parret. Ved familieforøgelse er det muligt at gøre sofaen større – det kræver blot, at du køber et ekstra modul.

Sofaen er bygget op af to moduler og fås i en håndfuld smukke farver. Du kan bl.a. købe sofaen i grøn, beige, lyserød, lysegrå og et par andre farver. Klik på linket for at skabe dig et overblik over det komplette farveudvalg.

Manhattan sofaen kommer med fastmonterede ryg- og siddepuder, hvilket bl.a. gør, at du ikke er nødt til at løfte puderne, når du skal støvsuge eller finde en tabt genstand. De selvsamme ryg- og siddepuder er bygget op af PU-skum, hvilket har været med til at sikre en god og fast form.

Fløjlssofaen byder endvidere på en solid træramme, runde ben af plastik og er naturligvis betrukket med elegant fløjl.

Bemærk slutteligt, at både samlebeslag og sofabenene er samlet på forhånd, hvorfor du straks vil kunne tage din nye fløjlssofa i brug.

Specifikationer:

 • Mål: 70 x 202 x 96 cm. (højde / bredde / dybde)
 • Siddehøjde: 41 cm.
 • Martindale: 50.000 (sigende for slidstyrken)

Manhattan 2-personers fløjlssofa med chaiselong

2-personers fløjelssofa
Klik her for at se flere billeder

Manhattan serien indeholder også denne smukke 2-personers fløjlssofa med chaiselong. Ønsker du en sofa med lidt ekstra komfort, som en chaiselong giver dig, så skal du have denne sofanyhed med i dine overvejelser.

Den udvalgte 2-personers sofa i fløjl kan mere eller mindre skræddersys med afsæt i dine ønsker og præferencer. Foruden at kunne vælge mellem syv flotte farver, eksempel guld, grøn, mørkeblå og lysebrun, kan du også vælge, om sofaen skal være venstrevendt eller højrevendt. Du kan vælge begge dele – henholdsvis farve og retning – ved bestilling.

Med denne fløjlssofa får du en elegant sofa, der går helt ned til jorden grundet de lave plastikfødder. Du kan endvidere vide dig sikker på, at du får en sofa med det flotteste fløjlsbetræk, der i øvrigt præsterer en meget høj slidstyrke. Der er altså plusser hele vejen rundt, hvad end vi taler design, kvalitet eller slidstyrke. Manhattan fløjlssofaen med chaiselong er i det hele taget et rigtig godt køb.

Specifikationer:

 • Mål: 70 x 300 x 96 cm. (højde / bredde / dybde)
 • Siddehøjde: 41 cm.
 • Martindale: 70.000 (sigende for slidstyrken) 

Barcelona 3-personers fløjlssofa med chaiselong

Barcelona 3-personers fløjlssofa med chaiselong
Klik her for at se flere billeder

For parret med et stort pladsbehov eller for den lille familie kan denne 3-personers fløjlssofa være et rigtig godt valg.

Ved at investere i denne sofa kan du se frem til både at kunne ligge og sidde godt, hvad end du vil læse en god bog, se fjernsyn eller nyde stilheden. Du kan f.eks. ligge dig til rette på chaiselongen, der er så tilstrækkelig bred, at den sagtens kan rumme både dig og din bedre halvdel.

Hvad angår komforten, så er det også oplagt at stille skarpt på henholdsvis siddepuderne, der er fyldt med dun, silikone og PU-skum, og rygpuderne, der indeholder bløde dun og silikone. Kombinationen af henholdsvis silikone, skum og dun har været med til at sikre ikke blot høj ergonomi, men også god stabilitet. Ved denne 3-personers fløjlssofa ligger puderne i øvrigt løst, hvilket både kan have sine fordele og ulemper.

Af andre spændende detaljer er det værd at fremhæve de 15 cm. høje metalben, der er tynde og elegante. Slutteligt betragter vi også den høje siddehøjde (på 51 cm.) som en vigtig detalje og som en nævneværdig fordel.

Specifikationer:

 • Mål: 84 x 333 x 101 cm. (højde / bredde / dybde)
 • Siddehøjde: 51 cm.
 • Martindale: 70.000 (sigende for slidstyrken)

Hvilken sofa i fløjl skal jeg vælge?

Du er nu nået dertil, hvor du ved, at din næste sofa skal være en fløjlssofa. Så langt, så godt.

Allerede på nuværende tidspunkt har du snævret feltet af sofaer ned ved at definere, hvilket stof sofaen skal være betrukket med, men du er ikke helt i mål endnu. Der findes nemlig rigtig mange forskellige fløjlssofaer, og flere af dem vil sandsynligvis indfri dine ønsker.

Er det også vigtigt for dig, at du får fundet en sofa, som du kan bruge og nyde i mange år frem, så er det vigtigt, at du får truffet det rigtige valg. Tag derfor et skridt ad gangen og tag ikke en forhastet beslutning. Vi byder ind med nogle gode råd til at finde den rette fløjlssofa herunder:

 1. Formulér dine individuelle krav til drømmesofaen – De fleste af os har en drømmesofa. Vi kan se den for os, men har ikke nødvendigvis taget stilling til alle detaljerne. Derfor kan det give god mening at overveje, hvilke krav man har til sin nye fløjlssofa.

  Du har allerede besluttet dig for, at din kommende sofa skal være en fløjlssofa, men hvad med farven, størrelsen, benene, slidstyrken og alle de andre vigtige parametre? Har du også taget stilling til dette? Ellers kan det være en rigtig god øvelse at få defineret disse krav.

 2. Giv dig god tid til at udforske udvalget af fløjlssofaer – Det vil måske overraske dig, hvor mange fløjlssofaer du rent faktisk kan vælge mellem. I de seneste år er udvalget af sofaer i fløjl eksploderet, og efterspørgslen har fulgt samme kurve. Derfor er der også en meget høj sandsynlighed for, at der findes en fløjlssofa efter din smag. Du skal dog være villig til at bruge noget tid på at udforske det store udvalg. Måske kan det blive nødvendigt at besøge mere end én forhandler.

 3. Sammenlign de mest interessante sofaer i fløjl – Nu hvor du har brugt tid på at definere dine krav og med afsæt i disse krav har fundet frem til nogle interessante fløjlssofaer, så bør du også sammenligne dem. Du skal sammenligne dem på parametre som slidstyrke, ergonomi, pris og andre faktorer med henblik på at finde den bedste sofa til prisen. Sidder du med ubesvarede spørgsmål til en eller flere af sofaerne, så kontakt da den givne forhandler.

Derfor skal du købe en sofa i fløjl

Denne guide er dedikeret til fløjlssofaer – og med god grund.

Lige nu opleves der nemlig en enorm interesse for de skinnende og bløde sofaer i fløjl, hvilket bestemt er fortjent. Der er ikke nødvendigvis udsigt til, at alle skal have en fløjlssofa, men det er om ikke andet en sofatype, der er på vej frem i Danmark.

Der er fordele og ulemper ved alle sofaer, og det gælder selvfølgelig også for fløjlssofaen. Nedenfor vil du kunne stifte bekendtskab med nogle af de mange fordele ved at vælge en sofa i fløjl:

 1. Sofaen byder på et varmt og trendy look – Mens mange andre sofaer kan være en smule kolde at se på, så udmærker fløjlssofaen sig ved at byde på et rigtig varmt og trendy look. Sofaens udtryk indbyder i den grad til afslapning og velvære. Den helt konkrete stemning vil dog variere alt efter størrelse, farve og detaljer. I langt de fleste tilfælde vil fløjlssofaen dog komme med et charmerende og varmt ydre, som man ikke kan andet end at holde af. Derudover er det selvfølgelig et plus, at fløjl er trendy, og at fløjl næppe vil gå af mode de første mange år.

 2. Sofaens betræk er rart mod huden – Der er naturligvis forskel på fløjl og stoffets blødhed m.v. I langt de fleste tilfælde er fløjl dog blødt og lækkert, hvorfor det også er rart mod huden. Det betyder helt konkret, at du er sikret høj komfort, når du ligger i sofaen med bare arme og / eller ben.

 3. Sofaen har en lang forventet levetid – Igen er der ingen regler uden undtagelser, men køber du en kvalitetssofa, der er betrukket med kraftigt fløjl, så kan du forvente, at sofaen vil kunne bruges i mange år. Dermed kan en fløjlssofa være en rigtig god investering.

Sådan styler du din fløjlssofa

En fløjlssofa er både smuk, varm, charmerende og indbydende, men på trods af det vil den ikke kunne stå alene. Skal du skabe maksimal hygge i stuen, så skal du selvfølgelig style din sofa på den rigtige måde. I den anledning kan du bringe forskellige elementer i spil. Det gælder bl.a. puder, tæpper og sofabord.

I dette afsnit vil vi komme med nogle konkrete idéer til, hvad du kan gøre for at skabe ekstra hygge og velvære omkring din nye fløjlssofa. Læs mere herunder:

 • Puder og tæpper – Der er først og fremmest rig mulighed for at skabe ekstra hygge og komfort med puder og tæpper. Kan du slet ikke få nok af fløjl, så kan du overveje at købe matchende puder og tæpper i fløjl, men du kan også vælge at eksperimentere med nogle kontraster. Vil du gerne peppe den grålige, sorte eller blålige sofa lidt op, så kan du style den med nogle puder og tæpper i farver som lyserød, lilla, mintgrøn og gul.

 • Sofabord – Selvom nogle smukke puder og tæpper kan gøre en verden til forskel, så skal du selvfølgelig også have fundet det perfekte sofabord til din fløjlssofa. Et sofabord er ikke bare et praktisk møbel, men også et møbel, der kan fremhæve det bedste i din sofa. Er det vigtigt for dig, at din fløjlssofa fortsat er det centrale element i din stue, så vælg da et neutralt sofabord i f.eks. grå eller sort.

Tips til rengøring og vedligeholdelse af fløjlssofaen

Selvom du har valgt en flot fløjlssofa i høj kvalitet, så er der ingen garanti for, at den forbliver pæn og ren. Vi danskere opholder os generelt meget i vores sofaer, hvorfor du før eller siden kan komme til at lave pletter eller på anden vis gøre sofaen beskidt. Det kan f.eks. være, at du spilder rødvin, chokolade eller noget helt tredje, der kan lave nogle rigtig grimme pletter på sofaens ryg- og siddepuder. Hvis (når) det sker, så er det alfa og omega, at du ved, hvordan du skal rengøre sofaen. Mangler du viden på området, så læs videre:

 1. Reagér hurtigt ved spildt væske – Er du så uheldig at spilde væske i din fløjlssofa, så skal du reagere hurtigt. Hvis du reagerer hurtigt, så vil du i mange tilfælde kunne fjerne væsken, inden den når at sætte sig. Brug med fordel køkkenrulle eller en tør klud, når du skal opsuge væske fra fløjl.
 2. Kom støvet til livs med en fnugrulle – Når du skal fjerne støv og / eller hår fra kæledyr, bør du gøre brug af en fnugrulle. Står det slemt til, kan du også tage din støvsuger i brug. Brug i den anledning et blødt støvsugerhoved.
 3. Udsæt ikke sofaen for direkte sollys – Er det muligt, så bør du så vidt muligt undgå at udsætte din fløjlssofa for direkte sollys. Det er nemlig en kendsgerning, at sollys kan få stoffet til at blegne. Vil du gerne undgå dette, så husk at trække gardinerne for eller placér sofaen et sted, hvor den ikke udsættes for direkte sollys.
 4. Læg vejen forbi et renseri, hvis uheldet er ude – Du har gjort dit bedste for at fjerne pletten fra sofapuden, men du er ikke helt tilfreds med resultatet. I sådanne tilfælde kan den eneste udvej være at besøge et renseri. Hvis de ikke er i stand til at fjerne pletten, så er løbet sandsynligvis kørt. Langt de fleste pletter kan dog fjernes, hvis der blot bruges de rigtige midler og teknikker. Hvis du helst vil være fri for risikoen så kan du overveje at anskaffe dig en lædersofa som er lidt mere slidstærk og lettere at rengøre.

Veloursofaer kommer i alle størrelser og former - både som 2-personers, 3 personers og sågar som U-sofaer, som du kan læse meget mere om her.

Avisen guider dig ikke kun i dit valg af sofaer. Vi hjælper dig også med sammenligning af a-kasser eller til at vælge den bedste seng for dig. Eller måske trænger du til et gratis tjek af dit tag eller til at renovere dit hus med besparende boligforbedringer.