Administration 

De bedste Riesling vine til fisk - Torsk, Laks, Tun

Forbrugerguides
Bedste vin til fisk

Indeholder sponsorerede links

Når det er tid til at nyde en lækker portion fisk, så har vi altid hvidvinen til at stå klar på bordet. Men eftersom der findes mange forskellige typer fisk, så kan det være svært at finde rundt i hvilken type vin der passer til hvilken type fisk. Vil man gerne have, at middagen går op i en højere enhed og bliver noget helt specielt, så er det en god ide, at sørge for at man finder frem til den helt perfekte vin.

Men hvad er den helt perfekte vin? Det kommer naturligvis an på hvilken fisk du skal spise. Generelt, så er en tommelfingerregel, at jo federe fisk, jo mere syre skal der til. Vinen skal ledsage fisken og have syre, hvilket langt de fleste hvidvine har.

Se hvilke Riesling vine der passer perfekt til menuen

Laks: Laks serveres på flere forskellige måder, så derfor bør vinen afhænge af hvordan laksen er tilberedt. Til gravad laks vil en riesling vin med sødme være et godt valg. Er der tale om røget eller grillet laks, så fungerer det bedre med en vin, som har noget fylde, hvilket kan være en chardonnay. Til rå laks, som f.eks. laksecarpaccio bør du søge efter en vin, som er rig på syre.

Torsk: Til kogt torsk vil en Sauvignon Blanc være et godt valg. Er der tale om en stegt torsk, så vil en vin med lidt mere fylde, som f.eks. en oversøisk Chardonnay, være den perfekte partner.

Havtaske: Havtaske har en helt fantastisk smag, som kræver en kraftig vin. Derfor vil en fyldig vin være en god ide. Lige præcis med havtaske kan man endda også godt tillade sig, at bevæge sig hen i rødvin. 

Rødspætte: Rødspætten har været en del af det danske køkken i mange år og smager enestående. Er den stegt med persillesovs, så er Sauvignon Blanc et godt valg, men er den smørstegt, så er en fadlagret Chardonnay et bedre valg.

Hellefisk: Til hellefisken er en tør riesling det helt perfekte valg. Her får du en kombination, som du ikke kan gå galt med og dine gæster uden tvivl vil elske meget højt.

Sild: Til stegt sild er det en god ide med en hvidvin med lidt sødme, så her er en riesling vin altså det helt perfekte valg. Er der tale om marinerede sild, så kan du endelig bare finde en kold øl frem.

Sandart: Sandart er en delikatesse, som har kødstykker der indeholder en smule sødme. Hvis du vælger at dampe fisken, så er en Riesling med let sødme det helt perfekte valg. Skal den derimod steget, så bør du søge mod en lidt mere kraftig vin. Det kan f.eks. være en amerikansk chardonnay.

Tun: Sidst men ikke mindst, så er der tun, som byder på en fantastiske smag. Hvis der er tale om rå tun i sushi og carpaccio, så er en vin med lidt syre og let sødme et oplagt valg. Her vil en riesling altså være et godt valg. Er tunen dog stegt som bøf, så bør du i stedet søge mod en chardonnay fra f.eks. Australien eller Californien.

Peter Bott Riesling   

Bedst til: Laks, sild, tun

Peter Bott Riesling

Peter Bott Riesling er en vidunderlig hvidvin, som du kan købe til en kanon pris. Vinen har et smukt og lyst udseende, og en helt fantastisk frugtig smag med aromatiske noter af hvid fersken, mango, citrus og abrikos. 

Vinen er produceret i den vestlige del af Tyskland langs Rhinen, hvor der er det helt perfekte klima til at dyrke Riesling druen. En vin, som uden tvivl vil smage helt fantastisk til fisk som laks, sild og tun.

 

Du kan finde den lækre riesling vin her.

 

Balthasar Ress Hattenheim Riesling Kabinett 2018      

Bedst til: Laks, sandart, tun

Balthasar Ress Hattenheim Riesling Kabinett 2018

Balthasar Ress Hattenheim Riesling Kabinett er en riesling, som alle der elsker hvidvin skal prøve. Her får du en vin i usædvanlig høj kvalitet, produceret gennem Balthasar Ress’ linje af VDP Erste Lage vine. 

Vinen er til den halvtørre, halvsøde side, hvilket giver et resultat, som enhver riesling entusiast vil elske meget højt. Vinen tager dig på en rejse i dominerende citrusfrugter og engblomster, hvor du også vil møde nuancer af mango og papaya.

 

Du kan finde denne unikke riesling vin her.

 

Marcel Meyer Riesling Alsace Grand Cru 'Ollwiller' 2019   

Bedst til: Rå laks, havtaske, sild

Marcel Meyer Riesling Alsace Grand Cru 'Ollwiller' 2019

Denne vin er en Grand Cru, som er fyldt med karakter og charme. Den kommer fra Cave du vieil Armand, hvilket er et samarbejde af små vinproducenter i det sydlige Alsace. Dette sted er meget anerkendt for sine guddommelige vine.

Denne riesling flaske er tør og sprød, og har en syrlig aroma af citron, pære, hvide blomster og krydderier. Det resulterer i en meget frisk og intens smag, som gør det helt fantastisk sammen med fisk. Det anbefales at servere denne vin på en temperatur på mellem 6-8 grader.

 

Du kan finde denne lækre Grand Cru riesling vin her.

 

Weinhof 519 Rheingau 100% Riesling Trocken 2020  

Bedst til: Hellefisk, tun 

Weinhof 519 Rheingau 100% Riesling Trocken 2020

Dette er en 100% riesling vin, som produceres i et af de bedste vinområder i Tyskland, Rheingau. Her har man de helt perfekte forhold til riesling druen, som denne vin er 100% baseret på.

Vinen er tør og indeholder en fantastisk smag. Du vil blive mødt af lækre aromaer af citrus, græs og tropiske frugter, som i kombination med den friske smag giver et enestående resultat. En vin som er perfekt til fed fisk eller skaldyr.

 

Du kan finde denne unikke 100% riesling vin her.

 

Det var fire gode bud på Riesling vine, som du kan nyde sammen med din fisk derhjemme. Forhåbentligt hjalp dette indlæg dig med processen af at udvælge vine. Vi vil på det stærkeste anbefale, at du får prøvet de fire fremhævet vine fra denne artikel.

Har du allerede prøvet dem og er ivrig efter at prøve nye vine af, så kan du finde hele vores udvalg af hvidvine her. Her vil du opleve et bredt udvalg af lækre hvidvine til skarpe priser, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at du kan finde en ny spændende hvidvin, som du ikke har prøvet før.