Administration 

Inspiration: Find den perfekte højrevendte sofa til din stue

Indeholder sponsorerede links

På jagten efter din nye sofa gør du dig selv en stor tjeneste ved at tage stilling til, om du vil købe en venstre- eller højrevendt sofa. Da du har valgt at klikke dig ind på denne side, antager vi, at du ønsker at købe en højrevendt sofa. Er det korrekt antaget, så kan du med god grund blive på siden lidt endnu.

På denne side vil du blive præsenteret for nogle af de allermest populære højrevendte sofaer lige nu. Der er tale om vidt forskellige sofaer rent stil- og størrelsesmæssigt, men de har alle mindst én ting til fælles; de er alle højrevendt.

Ny højrevendt sofa? Disse sofaer bør du se nærmere på

Du har allerede taget et vigtigt skridt på vejen mod at finde din næste sofa ved at definere, om sofaen skal være højrevendt eller venstrevendt. Nu er opgaven så bare lige at finde den rigtige sofa. Dén opgave kan godt blive kompliceret at løse, da der er flere hundrede sofaer at vælge mellem på det danske møbelmarked.

Er du heller ikke interesseret i at skulle screene hele markedet for sofaer, så kan vi gøre det hele lidt lettere for dig. Vi har nemlig nogle gode bud på, hvilke sofaer der kunne fange din interesse. Vi kan ikke garantere dig, at en af de højrevendte sofaer, vi har valgt ud, matcher dine ønsker, men muligheden er der bestemt.

Berlin hjørnesofa med høj siddekomfort

HJØRNESOFA MED OPEN-END
Klik her for at se flere billeder

Berlin hjørnesofaen er en mellemstor sofa med én chaiselong. Rent designmæssigt har vi at gøre med en elegant og strømlinet sofa uden unødige detaljer og støj. Er det derfor en elegant og moderne sofa, du er på udkig efter, så hav da denne sofa med i dine overvejelser.

Berlin sofaen er kendt for at være robust og holdbar, ligesom den får mange rosende ord for sine brede armlæn, lave ryglæn og slanke ben.

Ved bestilling af denne sofa bestemmer du selv, om den skal være venstrevendt eller højrevendt. Endvidere kan du vælge mellem en række klassiske farver. Dermed kan du stort set skræddersy din næste sofa med afsæt i dine ønsker og præferencer.

Denne hjørnesofa er bl.a. et godt valg for parret såvel som den lille familie. Det er i øvrigt en prisvenlig stofsofa, der er let at rengøre og vedligeholde.

Specifikationer:

 • Mål: Find målene på produktsiden
 • Siddehøjde: 43 cm.
 • Martindale: 50.000 (sigende for slidstyrken)

Hamburg 5-personers hjørnesofa i den helt høje kvalitetsende

Hamburg 5-personers hjørnesofa
Klik her for at se flere billeder

Hamburg er en anbefalelsesværdig sofa for dig, der leder efter en stor, rummelig og ergonomisk hjørnesofa. Med plads til 5 personer skulle der være rig mulighed for, at hele familien kan slænge sig på en gang. Samtidig er det en sofa, der kræver meget plads, hvorfor den ikke nødvendigvis vil passe til enhver stue.

Foruden at være rummelig og ergonomisk, så skiller sofaen sig ud med sit minimalistiske udseende. Er du til traditionel nordisk indretning, så er vi næsten sikre på, at du vil blive begejstret for denne højrevendte sofa.

Martindale (slidstyrken) er målt til 100.000 – med andre ord er du garanteret en ekstraordinær slidstærk og holdbar sofa til hele familien. Trods dette kan du erhverve sofaen til en yderst fair pris.

Specifikationer:

 • Mål: 70 x 264 x 264 cm. (højde / bredde / dybde)
 • Siddehøjde: 44 cm.
 • Martindale: 100.000 (sigende for slidstyrken) 

Paris chaiselongsofa med 3 moduler

Paris chaiselongsofa med 3 moduler
Klik her for at se flere billeder

Her ser du på en mindre chaiselongsofa med 3 moduler. Den fylder ganske lidt i stuen og kan derfor være et godt valg for den enlige eller parret, der har begrænset med plads.

Paris sofaen gør ikke det store væsen af sig størrelsesmæssigt, men udmærker sig til gengæld på mange andre parametre. Sofaen er beklædt med et yderst kraftigt og slidstærkt møbelstof, der ikke kun giver et rustikt udseende, men også er med til at sikre en lang levetid. Til en lav pris får du en mindre højrevendt sofa, der stilmæssigt vil passe perfekt ind i dit hjem.

Den højrevendte sofa leveres i øvrigt med sorte ben med en højde på 15 cm. De elegante ben i sort er med til at øge elegancen og charmen, og er derfor en vigtig detalje.

Sofaen fås lige nu i 2 grålige nuancer.

Specifikationer:

 • Mål: 70 x 270 x 90 cm. (højde / bredde / dybde)
 • Siddehøjde: 40 cm.
 • Martindale: 49.000 (sigende for slidstyrken)

Dublin U-sofa med nakkestøtte

Dublin U-sofa med nakkestøtte
Klik her for at se flere billeder

Ønsker du dig en højrevendt sofa med maksimal komfort og elegance?

Så er du nødt til at læse vores beskrivelse af denne U-sofa tilegnet den mellemstore og store familie.

Dublin U-sofaen byder først og fremmest på en god chaiselong i den ene side og open-end i den anden side. Denne kombination gør sofaen let og elegant at se på.

Rent komfortmæssigt er der ikke en finger at sætte på denne sofa. Den kommer nemlig både med ergonomiske ryglæn og en smart nakkestøtte. Hvad end du har brug for at hvile nakken og hovedet eller armene, så er der rig mulighed for det. Den forholdsvis høje siddehøjde er også med til at sikre høj ergonomi.

Slutteligt er det værd at kigge nærmere på sofaens elegante ben. Sofaens høje ben bevirker bl.a., at det er lettere at støvsuge under sofaen.

Klik dig ind på produktsiden for at se, hvilke farver du kan købe denne højrevendte sofa i.

Specifikationer:

 • Mål: Find målene på produktsiden
 • Siddehøjde: 48 cm.
 • Martindale: 55.000 (sigende for slidstyrken)

Er den pågældende sofa højrevendt?

Er det vigtigt for dig, at din kommende sofa er højrevendt, så er det alfa og omega, at du sikrer dig, at den tiltænkte sofa rent faktisk er højrevendt.

Under normale omstændigheder er man ikke i tvivl, om en sofa er højrevendt eller venstrevendt. Dog kan f.eks. spejlvendte billeder o.l. forvirre en og skabe tvivl. Endvidere er det ikke alle sofaforhandlere, der er lige gode til at skrive, om sofaen er venstrevendt eller højrevendt.

Flere af de omtalte sofaer fra denne guide fås i to udgaver – henholdsvis en venstrevendt udgave og en højrevendt udgave. Ved bestilling skal du sætte flueben ved enten højrevendt eller venstrevendt, alt efter hvad du ønsker.

Er du det mindste i tvivl om, hvorvidt den pågældende sofa er venstrevendt eller højrevendt, så bør du kontakte forhandleren. Det ville jo være ærgerligt at komme til at bestille den forkerte sofa.

Hvad koster en højrevendt sofa?

En højrevendt sofa er ikke nødvendigvis dyrere end andre sofaer.

Flere ting afgør, hvor mange penge du skal give for din nye højrevendte sofa. Det er bl.a. ting som følgende:

 • Størrelse
 • Kvalitet
 • Features (f.eks. armlæn, nakkestøtte, chaiselong m.v.)
 • Mærke

Der findes rigtig mange højrevendte designersofaer, som koster en mindre formue, men der er også rig mulighed for at finde prisvenlige kvalitetssofaer, der er højrevendt. Uanset dit budget er vi derfor sikre på, at du kan finde en højrevendt sofa, der indfrier dine ønsker. Nogle gange må man dog gå på kompromis, hvis budgettet er lavt.

Derfor bør en sofa med chaiselong være at foretrække

En højrevendt sofa er som regel en sofa med en højrevendt chaiselong – sofaens chaiselong er altså placeret i højre side af sofaen. Sofaen kan med fordel være højrevendt, hvis det passer med, at sofaens chaiselong kan stå op ad en væg. Så vil sofaen nemlig komme til at optage så lidt plads som muligt i stuen.

Det er korrekt, at en chaiselong fylder en smule ud i rummet, uanset om den er venstrevendt eller højrevendt. Alligevel ser vi mange gode grunde til at vælge en sofa med chaiselong. Nedenfor fremhæver vi nogle af fordelene ved de populære chaiselongsofaer:

 1. Ekstra komfort og afslapning – Den primære grund til at vælge en sofa med en chaiselong er, at den indbyder til afslapning. Du kan strække benene helt ud og kan derfor koble godt af efter en lang dag. Du kan f.eks. lægge dig til rette med en god bog, podcast i ørerne eller bare nyde en god film i fjernsynet. Du vil også kunne få glæde af sofaens chaiselong, når behovet for en lille lur melder sig. Denne fordel gør sig selvfølgelig gældende, uanset om sofaen er venstrevendt eller højrevendt.

 2. Mere plads – En sofa med chaiselong byder endvidere på mere plads end en sofa uden – naturligt nok. Dette kan være yderst praktisk, hvis der kommer venner eller familie på besøg, der gerne vil være en del af sofahyggen.

Højrevendte sofaer findes i mange størrelser og afskygninger

At sofaen er højrevendt siger i sig selv ikke ret meget om sofaen. Det siger kun noget om, hvordan sofaen vender, hvilket helt sikkert er en vigtig faktor, men det er ikke det eneste, du skal være opmærksom på.

Skal du finde din drømmesofa, så kan du ikke nøjes med at tage stilling til, om din kommende sofa skal være venstrevendt eller højrevendt. Du skal også svare på en række andre spørgsmål, der kan afklare, hvilke krav du har til din kommende sofa:

 • Sofaform – Du vil måske blive overrasket over, hvor mange sofaformer der rent faktisk findes. Der findes selvfølgelig de klassiske modulsofaer, men du har også mulighed for at købe hjørnesofaer, sovesofaer, U-sofaer og mange andre former for sofaer. Du behøves ikke at vælge sofaform nu og her, men det vil være en fordel, hvis du har en idé om, hvilken sofaform du er mest til.
 • Sofamateriale – Det er ikke nok at afklare, om din næste sofa skal være højrevendt eller venstrevendt, eller om sofaen skal have den ene eller anden form. Du bør også overveje, hvilket sofamateriale du vil foretrække. Skal det være en lædersofa, stofsofa, veloursofa eller måske en fløjlsofa? Der er fordele og ulemper ved alle disse sofamaterialer.
 • Sofastørrelse – En helt tredje ting, du skal tage stilling til, er sofastørrelsen. I dag er der nemlig stort set ingen grænser for, hvor stor eller lille en sofa du kan købe. I bund og grund kunne de fleste nok godt tænke sig en stor sofa, men når alt kommer til alt, så er det ikke alle, der har brug for en masse sofaplads. Dertil er det værd at bemærke, at der er forskel på, hvor mange kvadratmeter man har til rådighed til sofaen. Højrevendte sofaer er som udgangspunkt en smule større end gennemsnittet, men vi vurderer, at der findes en sofastørrelse til alle.

Du kan med fordel bestille din højrevendte sofa i god tid

Højrevendte – såvel som venstrevendte – sofaer står i høj kurs i øjeblikket. Det betyder i nogle tilfælde, at leveringstiden kan være lang, hvis man vælger en af de sofaer, der bliver efterspurgt allermest. Ved du derfor allerede nu, at du vil udskifte din nuværende sofa, så kan du gøre klogt i at bestille en ny sofa med det samme.

Nogle højrevendte sofaer kan leveres fra dag til dag, mens andre har en leveringstid på flere uger eller måneder. Typisk vil det være oplyst, om den pågældende sofa er på lager, og hvornår den vil kunne leveres.

Generelt skal man væbne sig med tålmodighed, hvis man ønsker at anskaffe sig en eftertragtet sofa, idet sofaproducenterne kan have svært ved at følge med.

Mangler du i øvrigt penge til din kommende højrevendte sofa, så kan du overveje at indhente et finansieringstilbud via den valgte forhandler. I nogle tilfælde vil du kunne gøre brug af rente- og gebyrfri delbetaling.

Kan jeg ændre min sofa fra venstrevendt til højrevendt?

Måske. Det kommer an på, hvilken sofa du har.

De fleste sofaer vil enten være venstrevendt eller højrevendt. Dog findes der også sofaer, der kan spejles og dermed vende begge veje. I sådanne tilfælde kan du sagtens ændre din sofa fra venstrevendt til højrevendt og omvendt.

Med andre ord kan vi ikke give dig et eksakt svar på, om det kan lade sig gøre med din sofa, men det er selvfølgelig noget, du kan undersøge nærmere. Som udgangspunkt er det muligt at ændre på, hvordan sofaen vender, såfremt sofaen består af kvadratiske og symmetriske moduler.

Man har sjældent brug for at vende ens sofa, men det kan da blive nødvendigt, hvis man f.eks. skal flytte eller bare har brug for at placere sofaen et andet sted, hvor det vil være praktisk, at den vender på en anden måde.

Avisen guider dig ikke kun i dit valg af sofaer. Vi hjælper dig også med sammenligning af mobilabonnementer eller til at vælge den bedste seng for dig. Eller måske trænger du til et gratis salgstjek af din bolig eller til at renovere dit hus med besparende boligforbedringer.