828 indbrud i sønderjyske lastbiler
I Sønderjylland blev mere end to lastbilchauffører udsat for tyveri hver eneste dag i 2011. Foto: AP/J. Scott Applewhite / POLFOTO
Politiet i Syd- og Sønderjylland opfordrer lastbilchauffører til at passe ekstra godt på. En bølge af førerhusindbrud hærger området.

De sidste år var det ellers blevet mere sikkert for lastbilchauffører at lade pung og mobiltelefon ligge i førerhuset, men i 2011 oplevede mere end 800 chauffører ubudne gæster.

Derfor går Syd- og Sønderjyllands Politi nu ud og opfordrer lastbilchauffører til altid at tage alting med, når de forlader vognen.

Og det er ikke kun penge, tyvene går efter. Også førerbevis, tankkort, registreringsattest og kørselstilladelser er i høj kurs.

Ikke engang et pengeskab stopper tyvene, lyder det.

"Det gamle mundheld om, at lejlighed gør tyv, gælder desværre også i forbindelse med tyveri fra lastbiler," siger lederen af Det Kriminalpræventive Sekretariat hos Syd- og Sønderjyllands Politi, politikommissær Christian Østergård.

I 2009 og 2010 fald antallet af indbrud i lastbiler, men sidste år blev 828 tyverier altså anmeldt. Dermed er tallet tilbage på 2008-niveau.