67 DFDS-ansatte i chok: Har fået fyreseddel i julegave

Havnearbejdere fra DFDS-terminalen i Esbjerg skal fyres. De er chokeret over nyheden, lyder det fra tillidsrepræsentant.
Havnearbejdere fra DFDS-terminalen i Esbjerg skal fyres. De er chokeret over nyheden, lyder det fra tillidsrepræsentant.
Havnearbejdere fra DFDS-terminalen i Esbjerg skal fyres. De er chokeret over nyheden, lyder det fra tillidsrepræsentant. Foto: Scanpix Denmark

Der bliver ikke losset skibe på Esbjergs Østhavn i øjeblikket. Det sker ikke, fordi 67 medarbejdere hos DFDS Terminalen i Esbjerg fik en dårlig besked torsdag. De bliver formentlig opsagt, fordi DFDS lukker terminalen.

Opsigelsen kom som et chok for de ansatte, siger tillidsrepræsentant for de 52 havnearbejdere, Brian Majland:

- De er selvfølgelig chokeret. De havde ikke set, at de skulle miste deres arbejde lige her op til jul. Det kom som en tyv af natten. Så nu må tiden vise, om vi kan lande på begge ben, siger han til DR Syd.

DFDS meddelte i formiddags medarbejderne i Esbjerg, at virksomheden har valgt at flytte sine aktiviteter ud til Blue Water Shippings nye terminal i Østhavnen. Derfra vil de fremover købe terminalservicen - og dermed lade Blue Water stå for alt arbejdet med at få losset skibene.

Men der bliver altså ikke losset nogle skibe på Østhavnen i Esbjerg lige nu. For DFDS' udmelding har udløst en mindre krise blandt medarbejderne, fortæller formanden for løsarbejderne på Esbjerg Havn, Lars Bo Carlsen.

- Mine kollegaer har forklaret, at de ikke vil røre skibene i den nye terminal, fordi der ingen overenskomst er for det nye område, siger han til DR Syd.

Hvis løsarbejderne også skal have et arbejde i morgen, skal de overgå til en ny overenskomst hos Blue Water, og forhandlinger om det er i gang. Derfor er det ikke muligt, at få en kommentar fra hverken DFDS eller Blue Water.

Ifølge direktøren for Esbjerg Havn, Ole Ingrish, vil den nye konstellation dog skabe flere jobs i fremtiden.

- På den lange bane, tror jeg, vi kigger ind i en travl periode. Og jeg tror, at vi i de næste par år vil se en god jobskabelse på havnen, siger han til DR Syd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.