600 mm regn: Sommerens vådeste by kåret

I de tre sommermåneder, der næsten er gået, har Gedser fået mere regn, end byen normalt får på et helt år.
Sådan her har været vejret hovedsageligt været i Gedser denne sommer. Siden juni har de fået 600 milimeter regn. Det er over den mængde, de normalt får på et helt år.
Sådan her har været vejret hovedsageligt været i Gedser denne sommer. Siden juni har de fået 600 milimeter regn. Det er over den mængde, de normalt får på et helt år. Foto: Colourbox

Normalt forbinder man byen Gedser med færgeturen til Rostock. Men nu har byen også fået et andet varemærke, da den nu er erklæret som sommerens vådeste by.

Det oplyser Dansk Metrologisk Institut, der mandag formiddag opgjorde den regnvåde danske sommer i millimeter.

Gedser har siden den 1. juni haft fornøjelsen af 600 millimeter nedbør. Det er mere end området i gennemsnit modtager på ét enkelt år.

Normalt får Danmarks sydligste by nemlig 584 millimeter på 12 måneder. Nu har de altså fået mere på mindre end tre måneder.

Og for at sætte det i perspektiv, så svarer 600 millimeter til 60 centimeter. Det vil sige en vandstand til midt på lårene på en voksen mand. Ligeledes svarer det til 600 liter vand pr. kvadratmeter eller 900 ton vand i en almindelig villahave på 1.500 kvadratmeter.

Kilde: DMI.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.