Over 600 strejker på Siemens: Protest mod fyring af tillidsrepræsentant
- Det er et hævntogt. Han (fælllestillidsrepræsentanten, red.) har været en sten i skoen på ledelsen i mange år, så det er ren personlig vendetta det her, siger Lars Hamburger til avisen. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Fællestillidsrepræsentant fyret fra vindmøllegiganten Simens Gamesa. Det er et hævntogt, siger kollega. Protest-strejker i en række byer.

Over 600 medarbejdere i Siemens Gamesa og en række andre af vindmøllegigantens afdelinger har nedlagt arbejdet i protest mod fyringen af en tillidsrepræsentant.

Det skriver Herning Folkeblad.

Strejken kommer, efter at virksomheden har valgt af afskedige en fællestillidsrepræsentant, der sagde nej til at flytte sin arbejdsplads fra Aalborg til Brande. 

Lars Hamburger, der er tillidsrepræsentant for offshore-medarbejderne i Siemens Gamesa, taler i Herning Folkeblad om 'mafia-metoder' fra ledelsens side: 

-  Det er et hævntogt. Han (fælllestillidsrepræsentanten, red.) har været en sten i skoen på ledelsen i mange år, så det er ren personlig vendetta det her, siger Lars Hamburger til avisen.

I december besluttede Siemens at flytte fællestillidsmanden, som var ansat i Aalborg, til Brande. Med fast base i Brande ville fuldtids-tillidsrepræsentanten være tættere på virksomhedens danske ledelse. Da tillidsrepræsentanten sagde nej til flytningen, blev han fyret med virkning fra 1. juli.

Siden den første arbejdsnedlæggelse tirsdag er parterne ikke kommet hinanden nærmere. 

- Vi vil gerne i dialog med ledelsen for at se, om vi kan finde en mindelig løsning, men det vil man ikke fra Siemens’ side. De vil stille hårdt mod hårdt, og nu står de og puster sig op i stedet for at gå i dialog, siger Lars Hamburger til Herning Folkeblad.

Siemens Gamesas kommunikationschef, Jan Kristensen, bekræfter over for Herning Folkeblad, at en gruppe medarbejdere har nedlagt arbejdet. Virksomheden, der betragter strejken som overenskomststridig, ser frem til at løse striden via det fagretlige system og internt i organisationen. 

- Vi vil ikke kommentere sagens kerne, fordi det er en personsag, siger Jan Kristensen til avisen.