10-årig voldtaget indtil påske
Brønderslev Kommune har kendt til en årelang incestskandale siden påske. Alligevel blev voldtægtsofret ved med a have samvær med de mænd, der krænkede hende. Foto: politi
Den 10-årige pige fra Brønderslev blev sidst voldtaget af familiemedlem i påsken. Samværet fortsatte frem til nu, men altid overvåget.

I den grufulde incestsag fra Brønderslev viser det sig i dag, at den 10-årige pige blev voldtaget af familiemedlemmer helt frem til påsken i år.

Selvom hun i to et halvt år har været i kommunens varetægt og har boet hos en plejefamilie, mener kommunaldirektør Søren Steensen ikke, at der er en finger at sætte på kommunens håndtering af sagen.

"Umiddelbart efter påsken, hvor hun begyndte at tale, der går vi til politiet og stopper alt samværet. Det, der har været efter, har været overvåget samvær. Det betyder, at barnet aldrig er alene med familien," siger han til Newspaq.

Derfor har pigen haft kontakt med sin familie helt ind til i går, hvor hendes far, oldefar og to andre familiemedlemmer blev anholdt. Kommunaldirektøren afviser, at samværet skulle have været stoppet helt og aldeles.

"En anbringelse har jo det sigte - på sigt - at få familien til at fungere igen," siger han.

For et halvt år siden begyndte pigen at fortælle sin psykolog om de omfattende overgreb, og her blev politiet involveret. I går blev fire familiemedlemmer anholdt, og de er i dag i grundlovsforhør i Hjørring.