Klagende Brønderslev-naboer fik skideballe
Huset, hvor ti børn blev mishandlet i Brønderslev kommune. Foto: Rene Schütze / POLFOTO
Svend Guldhammer og Hanne Grethe Mortensen fortalte om kommunens svigt i Brønderslev-sagen. Og så fik de en kommunal skideballe med trusler.

Der gik kun et par dage fra Svend Guldhammer og hans kæreste, Hanne Grethe Mortensen havde fortalt pressen om Brønderslevs kommunes svigt over for de 10 børn, der i årevis havde levet under umenneskelige forhold, til de fik en sagsbehandler på nakken. Det skriver bt.dk.

"Hun sagde, at hun havde set os i avisen, og at hun kunne se, vi boede sammen. Så råbte hun, at hvis vi delte så meget som det mindste med hinanden, så var det forbudt," forklarer Svend Guldhammer, der er nabo til huset i Serritslev, hvor mishandlingen af Brønderslev-børnene foregik.

Sagsbehandlerens trussel gik på, at parret på det tidspunkt ikke havde folkeregisteradresse på samme bopæl, fordi de havde hvert deres hus. Hvis det viste sig, at der var fusk med adresserne, og de rent faktisk boede sammen, kunne det gå hårdt ud over parrets indtjening.

Svend Guldhammer var nemlig på pension, og Hanne Grethe Mortensen på vej på pension. Man får en lavere sats folkepension, hvis man har en samlever, og sagsbehandleren truede altså med at slå ned på dem, hvis de ikke fik styr på boligforholdene.

"Vi havde jo lige været i pressen og kritisere kommunen, så jeg spurgte hende selvfølgelig, om dette var hævnakt, hvilket hun nægtede. Jeg lod hende så efterfølgende forstå, at så længe Hanne var på efterløn, så måtte hun selv bestemme, hvor hun var," siger Svend Guldhammer, der oplyser, at han og Hanne i dag har samme folkeregisteradresse.

Naboerne havde kritiseret kommunen for, at de kunne have forhindret volden mod de ti mishandlede børn i nabohuset.

Brønderslev kommune har ikke ønsket at kommentere sagen.

Kilde: bt.dk