Utilfreds Niels Hausgaard: "Uligheden bliver større"

Der er en skævvridning af samfundet i gang, og den skal både fagbevægelsen og danskerne kæmpe i mod, mener Niels Hausgaard.
"Uligheden bliver større, og her vil de blå kræfter forsøge sig på alle måder. Det skal vi være vågne over for," siger Niels Hausgaard.
"Uligheden bliver større, og her vil de blå kræfter forsøge sig på alle måder. Det skal vi være vågne over for," siger Niels Hausgaard. Foto: Scanpix

Niels Hausgaard frygter den skævvridning af samfundet, som han mener er i fuld gang. Det skriver Fagbladet 3F.

Den 71-årige satiriker og samfundsdebattør er utilfreds med det blå flertal i Folketinget.

- Uligheden bliver større, og her vil de blå kræfter forsøge sig på alle måder. Det skal vi være vågne over for. Ikke mindst fagbevægelsen, som skal blive ved med at kæmpe, siger Niels Hausgaard til Fagbladet 3F.

Han mener, at fagbevægelsen har spillet en stor rolle i forhold til at værne om velfærdsstaten.

- Det er udelukkende fagbevægelsens skyld, at vi er et af verdens mest lige samfund i dag. Men de skal holde fanen højt, for lige nu er der så stærke kræfter, der trækker i den anden retning og vil skabe et mere ulige samfund, siger Niels Hausgaard til Fagbladet 3F. Satirikeren udtrykker samtidig stor utilfredshed med de gule fagforeninger, som han mener svækker kampen mod et mere lige samfund.

Danskerne kan dog også selv gøre en forskel, slår Niels Hausgaard fast. Og det kan ske i stemmeboksen.

- Vi skal stemme til fordel for dem, der har færre muligheder end os selv. Vi kan aldrig få lige muligheder, men vi kan tilstræbe, at vi får så mange som muligt hver især. Og os, der er født med en sølvske bagi, er nødt til at være solidariske med dem, som føler, at de ingen muligheder har. Sådan må det være, siger han til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.