Thomas har levet på bunden: Nu giver han alle sine ting til fattige

Thomas Svinth Johansen har selv prøvet at være fattig. Det er han ikke længere, og derfor hjælper han nu andre.
Thomas Svinth Johansen har oprettet facebooksiden 'Indbo Foræres væk', hvor han lægger billeder op af de ting og møbler, han giver væk.
Thomas Svinth Johansen har oprettet facebooksiden 'Indbo Foræres væk', hvor han lægger billeder op af de ting og møbler, han giver væk. Privatfoto.

Den 39-årige Thomas Svinth Johansen ved, hvad det vil sige at leve af havregryn. Og hvor koldt, det er, når man ikke har råd til at varme sin lejlighed op. 

De bitre erfaringer gjorde han sig for et par år, hvor en skilsmisse betød, at han var presset økonomisk.

I dag arbejder han som indretningskonsulent ved Svane Køkkenet i Horsens og har igen fået genoprettet sin økonomi. Det kommer nu andre til gode.

Han forærer nemlig stort set alt sit indbo væk til mennesker, der er økonomisk klemte.

Siden TV2 i går kunne fortælle om Thomas Svinth Johansens projekt, er han blevet overstrømmet med beskeder på både facebook og sin telefon.

- Reaktionerne har været voldsomme. Det er gået helt amok, men det er positive ting, folk skriver. Det handler om næstekærlighed og menneskelighed, siger han til Avisen.dk.

200 nye medlemmer

Thomas Svinth Johansen har oprettet facebooksiden 'Indbo Foræres væk', hvor han lægger billeder op af de ting og møbler, han giver væk. Tanken er at hjælpe dem, der ikke har råd til nyt.

- Jeg har selv siddet i situationen, hvor jeg ikke har haft råd til noget, siger han.

På facebooksiden er trafikken steget markant. På under et døgn er der kommet mere end 200 flere medlemmer til. Blandt de nye medlemmer er der både folk, der gerne vil have hans ting eller give noget væk.

- Mange skriver, at de føler sig inspireret af min lidt skøre idé og gerne vil være med. Der er mange folk, der har en masse ting stående, de alligevel aldrig bruger, forklarer han.

Skal sove på luftmadras 

Det var et nødvendigt onde for Thomas Svinth Johansen at flytte i en lejelejlighed. Men i dag vil han gerne starte på en frisk og leder derfor efter et nyt sted at bo.

- Jeg gider ikke have alt det med fra fortiden, fortæller han.

Det er en af grundene til, at han skiller han sig af med det meste, han ejer. Både reoler, tallerkener, sofaer og borde skal nu videre til andre familier, forklarer han.

Han beholder kun enkelte personlige ejendele blandt andet et par højtalere. Men selv hans seng vil blive sat til gratis afhentning.

- Så køber jeg en luftmadras til at starte med, indtil jeg kan købe en ny seng, siger han.

Børnene støtter op

Hans to børn, Xander og Victoria Gammelgaard Svinth Johansen, der er hos ham hver anden weekend, har også valgt at give noget af deres legetøj væk.

- Nu her op mod jul er kan dem med børn hente ting, de kan give i gaver. Mange har allerede nu reddet sig en pakkekalender, siger han.

Det er ganske frivilligt, at Thomas Svinth Johansens børn nu deler ud af deres legetøj.

- Da jeg fik idéen, gjorde jeg det helt klart, at mine børn tings blev der ikke rørt ved. Men så kom de hjem på weekend, og jeg fortalte dem, hvad jeg havde gang i. Det ville de gerne være med til, fortæller han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.