Håndværkere samler 350.000 ind til udsatte unge
Servicechef Peter Kristensen og Hustømrerne A/S i Aalborg har doneret intet mindre end otte dagslønninger, eller 20.000 kroner. (Foto: Foto: Privat)
Håndværkere over hele landet har i denne uge knoklet for at samle penge ind til lektiehjælp og ferielejre til fattige børn og unge.

Der er støtte på vej til Danmarks fattige og udsatte børn og unge efter at over 100 håndværkere over hele landet er gået i aktion.

Gennem Røde Kors-kampagnen En hjælpende hånd har håndværkerne samlet over 350.000 kroner ind.

Pengene kommer til at gå til ferielejre, lektiehjælp og andre aktiviteter i Ungdommens Røde Kors.

- Vi er nået over vores mål, så vi er meget begejstrede. Det er vildt at se, at der har været så stor opbakning fra håndværkere over hele landet, siger kampagnekoordinator Sidsel Nybo Andersen fra Ungdommens Røde Kors til Avisen.dk.

Otte dagslønninger fra Aalborg

Kampagnen fungerer som en slags Operation Dagsværk for håndværkere, hvor håndværkerne kan donere en indtægt for en dags arbejde, svarende til 2500 kroner.

Pengene går til projekter i håndværkernes lokalområde.

Man kan selvfølgelig også donere mere end et dagsværk, og det har blandt andre virksomheden Hustømrerne A/S i Aalborg gjort.

Her har servicechef Peter Kristensen og firmaet doneret intet mindre end otte dagslønninger, eller 20.000 kroner.

Peter Kristensen fortæller, at det især er tanken med at støtte lokalt, der har tiltalt Hustømrerne ved kampagnen.

- Dels får vi muligheden for at give noget tilbage til et område, som vi kommer ofte i. Men også fordi det er ungdommen, som har fokus. Det er fremtiden vi går ind og arbejder med, siger han i en pressemeddelelse.

Det gør vi igen til næste år!

Kampagnen kører frem til slutningen af denne uge, og kampagnekoordinator Sidsel Nybo Andersen forventer derfor, at vil komme flere penge ind.

- Når kampagnen så er slut fordeler vi pengene, og så regner vi med at invitere dem, der har støttet, ud på projekterne, så de selv kan møde nogle af de børn og unge, der får glæde af deres hjælp, siger hun.

Ungdommens Røde Kors forventer at gentage kampagnen næste år.

via Listen To News