Thomas er sygemeldt, men har fast job: Nu tvinger kommunen ham i praktik

Selvom det er meningen, at Thomas Justesen skal tilbage til sit arbejde, når skaden i hans hånd er helet, tvinger Mariagerfjord Kommune ham nu i praktik. Ellers lukker de for hans sygedagpenge.
- Thomas er klart berettiget til sygedagpenge, uanset om han deltager i en praktik eller ej, Socialrådgiver i 3F Mariagerfjord Jane Klitgaard.  
- Thomas er klart berettiget til sygedagpenge, uanset om han deltager i en praktik eller ej, Socialrådgiver i 3F Mariagerfjord Jane Klitgaard.   Foto: Scanpix / Modelfoto

Thomas Justesen er i øjeblikket sygemeldt fra sit arbejde hos CRH Concrete - en betonelementfabrik i Hobro - på grund af en arbejdsskade i hånden.

Men selvom det er meningen, at han skal tilbage til sit arbejde, når hånden er god igen, tvinger Mariagerfjord Kommune ham nu i praktik. Ellers lukker de for hans sygedagpenge.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ret til dagpenge

Socialrådgiver i 3F Mariagerfjord Jane Klitgaard undrer sig meget over kommunens beslutning.

- Thomas er klart berettiget til sygedagpenge, uanset om han deltager i en praktik eller ej. Han har et arbejde at vende tilbage til, når han er rask nok til det, så han kan jo ikke vurderes at være i fare for at miste tilknytningen til arbejdsmarkedet, siger hun til Fagbladet 3F.

Skaden skete helt tilbage i januar 2014, hvor Thomas Justesen snublede på sit arbejde og brækkede håndrodsknoglen. Hånden kom i gips, men smerterne fortsatte, og i foråret 2015 fandt lægerne ud af, at der er brusk løs i underknoglen.

Det betød en ny operation i juni. Og Thomas Justesen kan ifølge en speciallæge først begynde at arbejde et halvt til trekvart år efter operationen, skriver Fagbladet 3F.

"Hvilket formål skal det tjene?"

Thomas fik et chok, da Mariager kommune betingede sig, at han skulle i praktik for at kunne beholde dagpengene, siger han til Fagbladet 3F:

- Jeg har det sort på hvidt, at jeg ikke må arbejde. Min hånd har brug for hvile. Og så har kommunen bare den opfattelse, at jeg skal klemme på. Hvilket formål skal det tjene?

Han møder nu op tre gange to timer om ugen på sin fars landbrug, som kommunen har godkendt til praktiksted. Her går han til hånde i den udstrækning, han kan.

I et skriftligt svar til Fagbladet 3F forklarer arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune, Michael Tidemand, hvad der ligger til grund for kommunens beslutning.

- Thomas Justesens praktik er begrundet i, at det også har været vigtigt at fastholde ham på arbejdsmarkedet og at gøre det på en måde, hvor der åbnes op for nye muligheder for skift af arbejdsfunktioner eller branche, som følge af hans håndskade, skriver han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.