HOSPITALER I KRISE

Sygeplejerskernes formand: "Det er helt uhørt"

Det er helt uhørt, at formanden for Danske Regioner Bent Hansen (S) siger, at sundhedsvæsenet aldrig vil blive så presset, at det er nødvendigt at overskride budgettet. Det siger Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen.
Formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen er rasende over udmeldinger, der er kommet fra Danske Regioners formand Bent Hansen (S) i kølvandet på de historier, Avisen.dk har bragt om dårligt psykisk arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet.
Formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen er rasende over udmeldinger, der er kommet fra Danske Regioners formand Bent Hansen (S) i kølvandet på de historier, Avisen.dk har bragt om dårligt psykisk arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet. Foto: Dansk Sygeplejeråd

Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen reagerer kraftigt på en udmelding fra Danske Regioners formand Bent Hansen (S), efter at Avisen.dk har dokumenteret et voldsomt skrantende psykisk arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet.

LÆS OGSÅ: Regionsboss til ansatte: I tror altid, der er ekstra penge

- På trods af, at det nærmest har regnet ned over sundhedsvæsenet med påbud fra Arbejdstilsynet, så sætter regionernes formand tilsyneladende fortsat hensynet til finansministerens regneark højere end hensynet til de mange ansatte og patienter på landets sygehuse. Jeg synes, at situationen er uansvarlig, siger Grete Christensen i en kommentar på Dansk Sygeplejeråds hjemmeside.

Færre patienter eller flere hænder?

Hun tilføjer om de mange påbud, der er kommet fra Arbejdstilsynet:

- Med den massive dokumentation fra Arbejdstilsynet står det jo klokkeklart, at sundhedsvæsenet ikke bare kan organisere sig ud af problemerne. Regeringen og regionernes formand må enten beslutte sig for, om vi skal behandle færre patienter, eller om sundhedsvæsenet skal tilføres flere ressourcer allerede ved de kommende økonomiforhandlinger. Det er der, situationen er nået til. Og den kalder på politisk ansvarlighed - ikke baglænsløbende bortforklaringer.

Forringet patientsikkerhed

I alt har sundhedsvæsenet fået 101 påbud fra Arbejdstilsynet i perioden fra januar 2014 til januar 2015.

- I dag er spændet mellem opgaver og ressourcer meget stort. Der er ganske enkelt alt for mange opgaver til alt for få sygeplejersker. Konsekvenserne er et uholdbart psykisk arbejdsmiljø for personalet og forringet sikkerhed for patienterne. Det er uansvarligt både over for patienter og medarbejdere at fortsætte den vej, påpeger Grete Christensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.