Sådan mister kontanthjælpsmodtagerne penge

Kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen gælder fra 1. oktober. Men kontanthjælpsmodtagere mister ydelserne gradvist over efteråret.
Enlige med børn mister de største beløb i boligstøtte på grund af kontanthjælpsloftet. 
Enlige med børn mister de største beløb i boligstøtte på grund af kontanthjælpsloftet.  Foto: Arkiv/Keld Navntoft/Scanpix

Det bliver en proces over en måneds tid, når tusindvis af kontanthjælpsmodtagere rammes af nedskæringer i boligstøtte og kontanthjælp.   

Det oplyser KL og Udbetaling Danmark til Avisen.dk 

Kontanthjælpsloftet vil efter Beskæftigelsesministeriets beregninger ramme cirka 30.000 på kontanthjælp. Enlige med et eller flere børn boende på deres adresse mister mest.

Kontanthjælpsloftet rammer boligstøtten og særlig støtte til høje huslejeudgifter.

Boligstøtte er forudbetalt, så kontanthjælpsmodtagere, der rammes af loftet vil opleve, at de i starten af oktober modtager mindre støtte end de plejer.

Særlig støtte til høje huslejeudgifter er derimod bagudbetalt, og kontanthjælpsmodtagere vil først opleve, at den sættes ned i slutningen af oktober.

1. oktober træder også 225-timers reglen i kraft. Den kan ramme kontanthjælpsmodtagere, som ikke har haft 113 timers ordinært arbejde, siden loven blev indført 1. april.

De kan blive trukket i kontanthjælp fra den ydelse, der udbetales i slutningen af oktober og gælder for november.

Det drejer sig om 500 kroner for unge under 30 år, 1.000 for voksne og for ægtepar, der begge er på kontanthjælp, betyder det, at den ene helt mister kontanthjælpen til de begge har optjent 225 timers arbejde.

Har de børn vil det være 14.500 kroner, parret mister. 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.