Mystik om kontanthjælp: 'Sorte Onsdag' findes ikke
Hverken KL eller Udbetaling Danmark kender til en sort onsdag, hvor alle kontanthjælpsmodtagere får besked om fremtidige ydelser.
Organisationen Bekæmp Fattigdom Nu har arrangeret en sørgemarch i København 14. september med titlen Sorte Onsdag. Den holder de fast i.
Organisationen Bekæmp Fattigdom Nu har arrangeret en sørgemarch i København 14. september med titlen Sorte Onsdag. Den holder de fast i. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Sorte Onsdag, som er blevet et begreb for den dag, hvor kontanthjælpsmodtagere får besked på, hvor meget de mister i boligstøtte fremover, findes ikke.

Der er ellers varslet demonstrationer på dagen, som der også er skrevet artikler om.

Men 14. september er ikke en mærkedag hos hverken Udbetaling Danmark, der administrerer boligstøtte, eller KL, der repræsenterer kommunerne, som udbetaler kontanthjælp. Det oplyser de til Avisen.dk.

- Her i Udbetaling Danmark ved vi ikke, hvor begrebet ”sorte onsdag” er opstået. Og onsdag den 14. september har ikke på noget tidspunkt i vores forberedelser til kontanthjælpsloftet stået som en dag, hvor der skulle ske noget særligt, siger underdirektør i Udbetaling Danmark Britt Blichfeld Davidsen.

Frem for en sort onsdag er der nærmere tale om flere grå uger i september.

Ifølge KL sender kommunerne breve ud mandag 12. september med besked om, hvilket kontanthjælpsloft, kontanthjælpsmodtageren er indplaceret på.

Kontanthjælpsloftet er det beløb, som den enkelte må modtage i kontanthjælp, boligstøtte og særlig støtte i alt. Der er i alt 23 forskellige satser for det.

Demonstrerer alligevel

Hvor meget den enkelte helt konkret får mindre ind på kontoen i boligstøtte og det såkaldte særlig støtte kommer fra Udbetaling Danmark.

Udbetaling Danmark oplyser til Avisen.dk, at de beregninger efter planen bliver kørt fra mandag 19. september og ugen ud. De bliver løbende tilgængelige som digital post i løbet af ugen.

De borgere, der er fritaget for e-boks, får fysiske breve, der efter planen bliver omdelt den sidste uge i september.

Organisationen Bekæmp Fattigdom Nu har arrangeret en sørgemarch i København 14. september med titlen Sorte Onsdag.

Oplysningen om, at der ikke findes en sort onsdag, hvor alle får besked, får dog ikke talsperson Claus Jansson til at ændre ved arrangementet  

- Det gør ikke den store forskel, om det lige er den dag, der bliver sendt breve ud. Det er en demonstration for retten til et anstændigt forsørgelsesgrundlag, siger Claus Jansson 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.