På kontanthjælp og dårlige tænder? Det har du ret til

Bliv klogere på, hvad du har ret til, hvis du er på kontanthjælp og skal en tur til tandlægen.
Kontanthjælpsmodtagere har til tilskud til tandlægebesøget.
Kontanthjælpsmodtagere har til tilskud til tandlægebesøget. Foto: Colourbox

Siden 2013 har man hvert år øremærket 180 millioner til at styrke udsatte borgeres tænder. Det er dog langtfra alle pengene, der bliver brugt, viser nye tal, som DR har gravet frem.

DR har på baggrund af lov om aktiv socialpolitik og tandlægeforeningen.dk samlet lidt viden om, hvor meget støtte du har til, hvis du er på kontanthjælp og skal en tur til tandlægen.

  • Som kontanthjælpsmodtager kan du få tilskud til op til 10.000 kroner på din tandlægeregning. Det gælder også, hvis man får eksempelvis uddannelseshjælp eller integrationsydelse.
  • Tilskuddet afhænger af din alder. Er du mellem 18 og 24 år skal du selv betale 600 kroner om året, mens det offentlige betaler resten. Den samme pris gælder for 25 – 29-årige, der ikke får fx aktivitetstillæg eller barselstillæg.
  • 25-29-årige, der får tillæg, skal selv betale 600 kroner om året. Derudover skal du betale 35 procent af den resterende pris, når tilskud fra regionen og eventuelle forsikringer er trukket fra. Det samme gælder for dig, hvis du er 30 år eller derover.
  • Du kan på forhånd søge kommunen om tilskud til at dække hele din egenbetaling eller noget af den, men du behøver ikke
  • For behandlinger over 10.000 kroner gælder som udgangspunkt de samme regler. Her skal du dog søge kommunen om forhåndsgodkendelse, og du skal være opmærksom på, at den ikke altid bliver givet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.