Kostvaner: Her kan din mand lære af dig

Mænd kan lære af kvinder på mange områder, når det kommer til kostvaner.
Mænd kan lære af kvinder på mange områder, når det kommer til kostvaner.
Mænd kan lære af kvinder på mange områder, når det kommer til kostvaner. Foto: Colourbox

De fleste undersøgelser viser, at mænd generelt lever mere usundt end kvinder. Derfor er der også en række områder, hvor du som mand kan lære lidt af din hustru eller kæreste.

Det fortæller sundheds- og livsstilsekspert Julie Retbøll Eriksson og peger især på grøntsagerne.

- For at få mændene med, skal vi gøre det mere maskulint at spise grøntsager, det kan for eksempel være en salat med grove grøntsager eller grillede grøntsager med kylling til. Det handler selvfølgelig ikke om, at vi skal leve af et salatblad. Det handler om at tænke ud af boksen og gøre grøntsagerne lækre, mættende og indbydende, siger hun.

Husk planlægningen

Ifølge Julie Retbøll Eriksson kan mændene dog også lære af kvindernes kostvaner, når det kommer til kød.

- Mænds forhold til kød er ofte meget ekstremt. For en rigtig mand skal have masser af kød og gerne rødt, lyder det ofte. Men her kan mændene lære af kvinderne ved at sørge for at få proteiner fra andre kilder, for eksempel fra fisk, siger hun.

Når du – hvad enten du er mand eller kvinde – vil have en sundere livsstil, er kodeordet planlægning. Og det er kvinder ofte bedre til end mænd, hvorfor der også er større sandsynlighed for, at mændene tyer til fastfood eller færdigretter fra supermarkedet, mener Julie Retbøll Eriksson.

- I stedet bør du planlægge dine måltider et par dage frem, så du ved, du altid har til et sundere måltid derhjemme, siger hun.

Husk:

Få flere grøntsager
Find alternative proteinkilder
Planlæg dine måltider

Spørg Julie

Julie er sundheds- og livsstilsekspert og står bag firmaet Glad Livsstil.

Vil du også vide mere om kost, træning og livsstil mere generelt, så skriv dit spørgsmål til hende på [email protected] Skriv Avisen.dk i emnefeltet.

Svarene bliver bragt her på Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.