K-profil i hidsig debat: "Alt for få danskere sætter en ære i at forsørge sig selv"

Kun omkring en ud af fire danskere sætter en ære i at forsørge sig selv. Det var budskabet fra Mette Abildgaard (K), da hun i går deltog i debatprogram.
Mette Abildgaard er ikke tilfreds med danskernes indsats i forhold til at komme i arbejde.
Mette Abildgaard er ikke tilfreds med danskernes indsats i forhold til at komme i arbejde. Foto: Scanpix/arkiv

Rettelse: Tidligere stod der i underrubrikken, at Mette Abildgaard mener, at "mere end én ud af fire danskere ikke gør nok for at få et arbejde." Det var en fejl og er nu rettet til: "kun omkring en ud af fire danskere sætter en ære i at forsørge sig selv." Avisen.dk beklager.

- Alt for få danskere sætter en ære i at forsørge sig selv.

Sådan sagde De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard i går torsdag, da hun var gæst i DR- programmet 'Debatten'.

Sammen med blandt andre flere politikere var hun i studiet for at diskutere, hvordan den nye trekløver-regering kan sikre, at flere danskere kommer i beskæftigelse.

Og hos De Konservative var man hurtig til at give fuld opbakning til partiets politiske ordfører. Allerede torsdag aften sendte partiet et tweet ud, hvor de fremhævede udtalelsen.

Det fik næstformand i LO, Morten Skov, til tasterne. Som et svar på De Konservatives tweet, skrev han:

'Dette er en helt sort og useriøst. Danskerne VIL gerne arbejde. Vi mangler arbejdspladser.'. 

Flere fravælger job

Diskussionen om, hvorvidt der mangler arbejdspladser eller vilje til at arbejde, gav anledning til en hidsig debat i DR-studiet.

Et af Mette Abildgaards (K) argumenter var, at der i dag er en stor barriere for at få flere ud på arbejdsmarkedet. Den består i, at for mange er begyndt at foretrække at blive forsørget af det offentlige, mente hun.

- En undersøgelse fra 93 viste, at 57 procent af danskerne satte en ære i at forsørge sig selv. En tilsvarende undersøgelse fra 2013 viste et tal, der var nede på 27 procent, sagde hun.

Undersøgelsen, som Mette Abildgaard (K) henviste til, er foretaget af YouGov.

Mindre skat og reformer

Og Mette Abildgaard (K) lagde ikke skjul på, at hun mente, hvad hun sagde. Hendes pegefinger blev løftet, mens hun satte ord på, hvad hun ser som fremtidige tiltag.

- Det er et grundlæggende problem, og derfor er vi nødt til at arbejde med økonomiske incitamenter. Og det kan vi gøre med en kontanthjælpsreform og ved at lette skatten, sagde hun.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, var også i studiet, og hun var lodret uenig med Mette Abildgaard.

- Det kan betale sig at arbejde, det er det helt grundlæggende faktum. Der er tusindvis af kroner også før jeres asociale kontanthjælpsreform til forskel på at sidde bag kassen som ufaglært og være på kontanthjælp, sagde hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.