Ingen hjælp til 100-årige Grete: Fanget på toilettet i tre timer

Plejehjemsbeboeren Grete Alstrup kan ikke komme fra toilettet uden at få hjælp. Og det trak ud for nylig.
Friske Grete postede et indlæg på Facebook om sine oplevelser. Hun er storforbruger af det sociale medie, som hun hopper på hver aften.
Friske Grete postede et indlæg på Facebook om sine oplevelser. Hun er storforbruger af det sociale medie, som hun hopper på hver aften. Foto: Privat

Hun er 100 år, men stadig i fuldt vigør. Dog er der efterhånden nogle ting, som fysikken ikke helt tillader længere.

Grete Alstrup fra Store Heddinge kan eksempelvis ikke komme væk fra toilettet med egen hjælp. Det kniber med at trække bukserne op, så det skal de ansatte hjælpe med på Stevnshøj Plejehjem, hvor hun bor.

Hun får fat i dem ved at ringe på en klokke. Normalt kommer hjælpen senest efter en time, men for nylig ventede hun i mere end tre timer på det lille hus. 

Det fik den åndsfriske dame til slå et opslag op på TV ØST's Facebok-side, hvor hun spurgte, om det virkelig kan være rigtigt, at kommunen skal spare så meget, at hun måtte vente længe på hjælp til at få trukket bukserne op.     

- Jeg er 100 år, men jeg fejler ikke noget mentalt, så derfor får jeg lov til at vente, lød det fra Grete Alstrup (se hendes update nederst).

Overfor Avisen.dk understreger Grete Alstrup, at de ansatte på plejehjemmet er dygtige og flittige. Der er bare ikke nok personale. Sparekniven har skåret essentielle kræfter væk.

- De løber rundt. De kan ikke løbe hurtigere, siger Grete Alstrup.

Hun forstår ikke, hvorfor kommunen ikke ansætter en arbejdsløs eller to til at løse nogle af de vigtige opgaver.

- Der er jo nok af dem - arbejdsløse. Og lige som alle andre mennesker vil de jo også gerne gøre noget godt for andre, lyder det fra den livskloge kvinde.

Thor Grønbæk (K), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Stevns, erkender ifølge TV-ØST, at det ikke er efter bogen, at ældre ikke kan få hjælp efter toiletbesøg.

Han vil ikke love, at der kommer flere ansatte på plejehjemmet, men vil tage sagen op i Social- og Sundhedsudvalget, næste gang de mødes.

Grete Alstrup har ikke den store tiltro til, at politikerne rykker.

- Borgmesteren var forbi og hilse på mig, da jeg fyldte 100. Jeg sagde også til ham, at der mangler ansatte, og han lovede at kigge på det. Men der er ikke sket noget, siger hun.

kan det virkelig værre rigtigt at kommunen skal sparre så meget så jeg har siddet i 4 timer for at få trukket mine...

Posted by Grete Alstrup on Sunday, March 6, 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.