Chokeret Dennis K: ”Føj for pokker, akademikere”

Formand for FOA, Dennis Kristensen, forstår ikke, hvorfor akademikere i kommuner og regioner ikke er solidariske med lavtlønnede, som akademikerne i staten er det.
- Føj for pokker for en måde at håndtere solidaritet på, skriver Dennis Kristensen på Facebook.
- Føj for pokker for en måde at håndtere solidaritet på, skriver Dennis Kristensen på Facebook. Torkil Adsersen/Scanpix

”Føj for pokker for en måde at håndtere solidaritet på”

Sådan skriver formanden for FOA, Dennis Kristensen, på Facebook om akademikere i kommunerne og regionerne i forbindelse med overenskomstforhandlingerne for 2015.

Kommentaren kommer efter, at finansminister Bjarne Corydon og ansatte i staten torsdag morgen udvekslede krav til overenskomstforhandlingerne, der reelt begynder i det nye år.

Flemming Vinther, der er topforhandler for de statsansatte, forklarer ifølge DR Nyheder, at rengøringsfolk, kontorassistenter, køkkenmedhjælpere og andre af de lavest lønnede statsansatte skal have et særligt lønløft, der bliver betalt af kollegaerne.

Flemming Vinther kalder det et anstændighedsprojekt. Dette krav overrasker formanden for FOA, Dennis Kristensen.

- Det kunne vi ikke blive enige om mellem de faglige organisationer for ansatte i kommuner og regioner. Akademikerne blokerede nemlig for krav om særlige lavtlønsløsninger - det, der kaldes solidarisk lønpolitik, skriver Dennis Kristensen på Facebook.

Han forklarer, at det i stedet blev til et krav om, at der skulle sættes penge af til uddannelse af ufaglærte. Det er Dennis Kristensen naturligvis glad for, men det overrasker ham, at ”akademikerne siger ja til solidarisk lønpolitik i staten og nej i kommuner og regioner”.

- Det er simpelthen helt uforståeligt. Jeg kan kun finde én mulig forklaring. Akademikerne vil åbenbart kun være solidarisk med lavtlønnede mandefag og ikke med lavtlønnede kvindefag. De lavtlønnede mandefag er nemlig ansat typisk i staten, mens de lavtlønnede kvindefag er i kommuner og regioner. Føj for pokker for en måde at håndtere solidaritet på, skriver han på Facebook.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.