Stort ja: FOA-medlemmer klar til ny overenskomst

De nye overenskomster træder i kraft, efter FOAs medlemmer i dag stemte ja til dem.
FOAs medlemmer har stemt ja til de nye overenskomster.
FOAs medlemmer har stemt ja til de nye overenskomster. Scanpix

Et flertal af FOAs medlemmer stemte i dag ja til de nye overenskomster, som derfor nu træder i kraft.

Overenskomsterne betyder blandt andet lønforhøjelser på omkring 5,4 procent over de næste tre år. De betyder også ekstra pension, ekstra barselsorlov til fædre, indsats for det psykiske arbejdsmiljø og nye uddannelsesinitiativer.

Forbundsformand i FOA, Dennis Kristensen, udtaler i en pressemeddelelse, at han er meget tilfreds med resultatet, som også betyder en række nye aftaler, som fokuserer på uddannelse.

- Resultatet af forhandlingerne er det bedste, vi har opnået i løbet af den økonomiske krise og dermed bedre end 2011 og 2013, siger han desuden til Fagbladet FOA.

Stort ja

Mere end hver anden af de 158.672 stemmeberettigede FOA-medlemmer valgte at afgive deres stemme. Og mere end 90 procent af dem stemte ja, hvilket glæder Dennis Kristensen:

- Jeg er glad for, at et stort flertal står bag de nye overenskomster. Det er aftaler, der på mange måder peger i den rigtige retning, siger han i pressemeddelelsen.

Størst var tilslutningen på det kommunale område, hvor 94,4 procent stemte ja, og 5,6 procent stemte nej. På det regionale område stemte 91,8 ja, mens 8,2 stemte nej.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.