Charlotte har fået pension: Kampen har fyldt alt de sidste syv år

Kronisk syge Charlotte Poffler har nu officielt fået tilkendt førtidspension.
Efter syv års kamp er der nu endelig sat officielt punktum i Charlotte Pofflers sag.
Efter syv års kamp er der nu endelig sat officielt punktum i Charlotte Pofflers sag. Foto: Privatfoto

De sidste syv år har kampen mod kommunen fyldt alt i Charlotte Pofflers liv. Den kronisk syge kvinde har kæmpet med arbejdsprøvninger, ressourceforløb og sengepraktik, men nu er der officielt sat punktum i sagen.

I dag fik Charlotte Poffler nemlig endelig besked på, at hun er blevet tilkendt førtidspension fra 1. september.

- Jeg ved nærmest ikke, hvordan jeg skal reagere. Jeg føler mig faktisk lidt tom. Sagen har fyldt alt, både nat og dag, i syv år. Jeg har ikke haft et roligt øjeblik, siger Charlotte Poffler til Avisen.dk.

Vil se det, før hun tror det

Allerede den 23. juni fik hun besked fra kommunen om, at hun var indstillet til førtidspension. Men det er først nu, hvor pensionsnævnet har godkendt sagen og tilkendt hende pension, at hun tør tro på det. Der er nemlig altid en lille risiko for, at pensionsnævnet ikke følger indstillingen.' Så de sidste par dage har været nervepirrende for Charlotte Poffler.

- Jeg har lært, at når det gælder kommunen, så tror jeg ikke på noget, før jeg ser det. Faktisk tør jeg først rigtigt tro på det, når jeg ser den første udbetaling, siger hun.

Sendt i praktik med seng

Som Avisen.dk tidligere har beskrevet, erklærede en læge allerede for over et år siden, at Charlotte Poffler ingen arbejdsevne havde. Hendes ryg er ødelagt af gigt, og hun døjer med stærke smerter, der forværres ved den mindste bevægelse. Alligevel ville kommunen teste den 49-årige kvindes arbejdsevne - blandt andet ved at sende hende i såkaldt sengepraktik.

- De burde have stoppet forløbet for længst. Der er ikke sket noget nyt i forhold til min sygdom de sidste fire år. Jeg føler virkelig, at de sidste år bare har trukket tænder ud for ingenting, siger Charlotte Poffler, som blandt andet fik forhøjet blodtryk som følge af det pres, som arbejdsprøvningen udsatte hende for.

"Det har været rigtigt, rigtigt udmattende"

Men nu er det slut, og hun skal fremover bruge sin tid og de sparsomme kræfter på andet end kampen mod kommunen.

- Jeg ved ikke, hvad der venter nu. Jeg skal forsøge at få noget livskvalitet ind i mit liv. De sidste år har været en sej kamp, og det har været rigtigt, rigtigt udmattende.

Charlotte Pofflers sag er blevet fulgt af en del medier, og i aften kommer der en udsendelse med hende på TV2 Fyn.

- Jeg håber, den omtale min sag har fået, kan gøre en forskel, for der er jo andre, der stadig er i klemme, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.