Efter syv års kamp: Nu får Charlotte førtidspension

Charlotte Poffler har kæmpet med sengepraktik, ressourceforløb og smertehelvede i syv år. Nu har hun endelig fået førtidspension.
- Jeg troede aldrig det ville få en ende. Jeg har det som om jeg har siddet på dødsgangen. Nu er jeg benået igen, siger Charlotte Poffler, der efter flere års kamp har fået tilkendt førtidspension. 
- Jeg troede aldrig det ville få en ende. Jeg har det som om jeg har siddet på dødsgangen. Nu er jeg benået igen, siger Charlotte Poffler, der efter flere års kamp har fået tilkendt førtidspension.  Foto: Privat

For over et år siden erklærede Charlotte Pofflers læge, at hun var uegnet til at arbejde.

Alligevel sendte Assens Kommune hende i et langt og, for Charlotte Poffler, opslidende ressourceforløb for at teste hendes arbejdsevne. Nu er der endelig faldet afgørelse i sagen, fortæller Charlotte Poffler.

- Jeg er lidt rundt på gulvet. Jeg skal lige finde ud af, at det er virkelighed. Jeg er træt og har hovedpine. Jeg havde lige lagt mig, da du ringede.

Sådan lyder det fra 49-årige Charlotte Poffler, da Avisen.dk fanger hende på telefonen onsdag. 

Charlotte Poffler, der lider af kroniske gigt-smerter i ryggen, er efter syv års kamp med kommunen blevet indstillet til en førtidspension. 

For over et år siden erklærede Charlotte Pofflers læge, at hun ikke havde 'nogen funktionsevne i forhold til arbejdsmarkedet overhovedet', og at hendes angst- og depressive symptomer ville forværres, hvis hun blev presset yderligere. 

Ville sende hende i praktik med sengen 

Alligevel ville Assens Kommune sidste sommer sende hende i arbejdsprøvning med sin seng, som hun kunne hvile sig i, når smerterne blev for meget. 

Hun undgik efter stor mediedækning at komme i den omstridte sengepraktik, men blev i stedet sendt i almindelig virksomhedspraktik, hvor det blev konstateret, at hun kan holde til at arbejde to gange 14 minutter om ugen.

Trods en minimal arbejdsevne har hun frem til midten af april været i praktik i et fritidscenter. Et forløb, hun kalder for ydmygende og pinligt.

Derudover har Charlotte Poffler udviklet stresslignende symptomer og døjer med et for højt blodtryk. 

Brød sammen 

Men nu er flere måneders ventetid på en endelig afgørelse i hendes sag slut. I går lovede kommunen hende førtidspension. 

 - Jeg brød fuldstændig sammen under mødet, så min private rådgiver tog mig med uden for lokalet. Syv års kamp var slut. Jeg troede aldrig, det ville få en ende. Jeg har det, som om jeg har siddet på dødsgangen. Nu blev jeg benådet igen, siger hun.
 
Sagen er dog ikke formelt slut endnu. Først skal Charlotte Pofflers sag godkendes i pensionsnævnet. De tager endelig stilling til, om hun kan få tilkendt pensionen.

- Jeg har set en sag, hvor de er nået frem til, at vedkommende alligevel ikke skulle have sin pension, siger Charlotte Poffler. 

Så selvom meget tyder på, at førtidspensionen endelig er i hus, så venter Charlotte Poffler med at lade champagnepropperne poppe. 

- Med mit kendskab til Assens Kommune, så er jeg først helt sikker, når jeg sidder med de endelige papirer i hånden.

Nu kan der gå op til tre måneder, indtil der falder en afgørelse, og i mellemtiden væbner Charlotte Poffler sig med tålmodighed.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.