Benhård Engell: Løkke kan ende som 'impotent og ydmyget'

Lars Løkke Rasmussens 2025-plan er et stort sats fra statsministeren, vurderer Hans Engell.
Lars Løkke Rasmussen udviser "poltisk dødsforagt", vurderer politisk kommentator Hans Engell.
Lars Løkke Rasmussen udviser "poltisk dødsforagt", vurderer politisk kommentator Hans Engell. Foto: Scanpix/arkiv

Det er noget af et sats, som statsminister Lars Løkke Rasmussen har taget med sin 2025-plan, der blev præsenteret tirsdag.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell over for Ekstra Bladet.

Han mener, at Lars Løkke har gjort det utrolig svært for sig selv med planen.

- Det er hans eget frie valg, at han muligvis stikker hovedet i løkken. Han udviser en politisk dødsforagt, der er meget betragtelig, siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

Han henviser til, at Løkke er tvunget til at præsentere et nyt vurderingssystem for ejerboliger og gøre noget ved PSO-afgiften, som EU har stemplet som ulovligt. Men ellers er de andre dele af planen Løkkes helt eget valg at forsøge at få igennem.

Hans Engell mener, at Lars Løkke hele tiden må have haft i baghovedet, at det kan ende med et valg. Planen afspejler det, som Venstre vil have og kan derfor bruges i en valgkamp, vurderer den politiske kommentator.

Og hvis Lars Løkke ikke skal ende som 'dead man walking' i resten af valgperioden, skal han have det meste igennem, vurderer Hans Engell.

- Sagen er den, at han har satset kæmpestort, fordi hvis ikke størstedelen af den her plan bliver båret igennem, så vil han stå som en totalt afpillet, impotent, ydmyget statsminister, der fremlægger en kæmpeplan - og derefter får intet igennem, siger han til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.