Det ved vi om Løkkes 2025-plan
Klokken 10 fremlægger regeringen sin samlede 2025-plan. Her er, hvad vi ved indtil nu.
Lars Løkke Rasmussen løftede i går lidt af sløret for regeringens 2025-plan, da han sendte live på Facebook fra Marienborg. Billedet her er fra hans nytårstale, der blev holdt samme sted.
Lars Løkke Rasmussen løftede i går lidt af sløret for regeringens 2025-plan, da han sendte live på Facebook fra Marienborg. Billedet her er fra hans nytårstale, der blev holdt samme sted. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

I går kunne danskerne tune ind på Facebook og følge med, da statsminister Lars Løkke Rasmussen løftede lidt af sløret for regeringens 2025-plan. 

Senere i dag fremlægger statsministeren så hele planen, der indeholder regeringens samlede bud på, hvordan økonomien skal udvikle sig de kommende år. Her vil regeringen også præsentere de reformer og tiltag, der skal gennemføres for at nå planens mål.

Det ved vi

Øget økonomisk råderum. Regeringen vil finde 65 milliarder kroner frem mod 2025.

Vækst i det offentlige forbrug. Regeringen vil have en offentlig vækst på 0,5 procent om året frem mod 2025. Det på trods af, at Venstre gik til valg på nulvækst i denne valgperiode. Pengene skal ifølge regeringen bruges på ældre- og sundhedssektoren, den nationale sikkerhed og på investeringer inden for viden og kompetencer til unge.

225.000 flere danskere skal i arbejde. Frem mod 2025 skal en kvart million flere personer i beskæftigelse.

Lavere skat i toppen. Regeringen foreslår en topskattelettelse på fem procentpoint til dem, der tjener mellem en halv og en hel million kroner om året. De vil altså fremover skulle betale en topskat på 10 procent. Dem, der tjener mere end en million, skal stadig betale 15 procent i topskat.

Lavere skat i bunden. Danskerne med de laveste indkomster får med et såkaldt jobfradrag en skattelettelse på omkring syv procent.

Færre asylansøgere. Regeringens skøn for antallet af asylansøgere falder i 2025-planen fra 25.000 til 10.000. Det vil give en besparelse på tre milliarder kroner i år.

Det ved vi ikke

Indtil videre ved vi ikke, hvor pengene skal komme fra, men flere medier har spekuleret i, at det blandt andet er mindre udgifter til SU og en forhøjet pensionsalder, der skal finansiere planerne. 

Kilder: Ritzau, Politiken, Ekstra Bladet og Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.