Zidane om historisk CL-sejr: Det er ikke nemt at gøre
Zinedine Zidane med CL-trofæet efter sejren over Juventus i Cardiff. Foto: Filippo Monteforte/AFP
Real Madrid har for første gang siden 1958 vundet den hjemlige liga og den fornemste europæiske liga i år.

Zinedine Zidane har blot været cheftræner i Real Madrid i 17 måneder, men han er allerede den første klubtræner, der har vundet Champions League to år i træk.

Det skete lørdag aften, da Real Madrid slog Juventus 4-1 i finalen.

- Det er en kæmpe glæde for spillerne og for klubben, siger Zidane ifølge AFP til mediet Bein Sports Spain.

- Jeg er glad, for det er ikke nemt at vinde turneringer som La Liga (Primera Division, red.) og Champions League, og i år gjorde vi det med hårdt arbejde og begær, siger Zidane efter triumfen lørdag aften.

Juventus var ellers bedste hold i første halvleg, hvor Real nærmest kun havde en enkelt chance, og den satte Ronaldo ind bag Buffon.

Juventus svarede dog hurtigt igen, og med aftenens flotteste detalje scorede Mandzukic til 1-1. Meget akrobatisk sparkede han bolden hen over hovedet på sig selv, forsvarsspillere og Keylor Navas i Madrids mål.

1-1 var stillingen ved pausen, men i anden halvleg skruede Real Madrid op for tempoet, og med mål af Ronaldo, Casemiro og Marco Asensio vandt spanierne kampen 4-1.

Det er den tredje CL-finale Real Madrid vinder på fire år, mens Juventus har tabt tre i træk, og de seneste fem i den fornemste europæiske klubturnering.

Det er første gang siden 1958, at Real Madrid har vundet den hjemlige liga og den fornemste europæiske klubturnering i samme sæson.

Kampen blev spillet i Cardiff i Wales.

/ritzau/