Winehouse er med i uhyggelig klub
Amy Winehouse skriver sig med sit pludselige dødsfald ind i den uhyggelige 27 Forever klub. Foto: Berlinfotos/ CreativeCommonsAttribution2.0/Wikimedia Commons
Kurt Cobain, Jimmy Hendrix og Janis Joplin er blot nogle af de kæmpe musiktalenter, der ligesom Winehouse døde som 27-årige.

27 Forever klubben er eksklusiv, men det er de færreste, der har lyst til at blive medlem.

Navnet dækker nemlig over den "forbandelse," der hviler over nogle af musikbranchens største talenter.

Medlemmer af klubben er blandt andet Janis Joplin, Kurt Cobain, Jeff Buckley, Jim Morrison og nu også Amy Winehouse. De var alle gigantiske musikikoner med voldsomme liv, der alle endte pludseligt i en alder af 27 år.

"De har fået et lammende, livsændrende gennembrud, og har et stort talent og har ingen forudsætninger for at håndtere det talent. Det er en branche, hvor man er på hele tiden, og hvor man jo simpelthen bliver serveret for ulvene. Det skal man være stærk for at håndtere," forklarer musikekspert Henrik Milling til Newspaq.

Han understreger, at næsten alle medlemmerne af 27 Forever klubben også har haft alkohol- og/eller stofmisbrug inde på livet.

Mange af medlemmerne af den uhyggelige klub er dermed også kendt for skandaløs opførsel og vilde, problemfyldte liv. Her falder Amy Winehouse også fint ind i kategorien. Hun har været inde og ude af misbrugsbehandling og har senest chokeret med flere kaotiske optrædener.

Og selvom megastjernerne, der er ramt af 27-åris forbandelsen, bliver husket for lignende ting, huskes de først og fremmest for deres utrolige talenter.

Det bliver også tilfældet med Winehouse, der først og fremmest vil blive husket for sit album Back in Black, mener Milling.

"Det er et mesterværk, det blinker jeg ikke ved at sige. Tværtimod - det er et mesterværk," understreger han.