Administration 

Who the fuck do you think you are, Carsten Soulshock?

?Stjernerne står i kø hos ham, og lige efter nytår skal Whitney Houstons comeback-album under kærlig behandling. Nyhedsavisen har mødt udlandsdanskeren og succesproduceren - Carsten Soulshock Schack

Interviewet og skrevet af Rune Skyum-Nielsen
rusk@avisen.dk

Det er ikke, fordi produceren Carsten Schack sætter nye rekorder for storhedsvanvid. Når han åbent fortæller om skuespiller - og sangerinde Jennifer J-Lo Lopez begrænsede vokale talenter, ved han bare, hvad han taler om.

Desuden behøver den 38-årige udlandsdansker ikke lægge fingrene imellem, selvom hun er en af hans nuværende kunder. Carsten Schack er nemlig en eftertragtet herre, der kan tillade sig sine meningers mod. Se bare her:

Pinlige J-Lo
»J-Lo er faktisk den eneste, der ikke kommer og indspiller sine sange med os i studiet. Sådan er det, fordi hun ikke kan synge. Jeg tror, hun finder det pinligt. Det var allerede tricky, da vi arbejdede med hende sidst,« fortæller eksil-aalborgenseren.

Han har været bosat i og omkring Los Angeles på den amerikanske vestkyst siden 1993. Her er det lykkedes ham og producerpartneren Kenneth Karlin, med rødder i Rødovre, at blive et af de mest succesrige lyddesignerpar i international R&B og pop. De skriver og drejer på knapper for folk som Whitney Houston, Jamelia, Destiny s Child, Usher og afdøde Tupac Shakur.

Den alenlange liste af storsælgende amerikanske koryfæer gør dem snildt til de mægtigste danske hitmagere i pophistorien. Med en længere og langt mere sejlivet rekordliste end midt-90 ernes tyggegummi-sensation Aqua. Alligevel er det nok de færreste, som nikker genkendende til ham dér Carsten Schack.

Når han laver musik, kalder han sig nemlig Soulshock, og herhjemme viser han sig sjældent. Derfor kunne Soulshock tidligere i december spankulere ubemærket ind på københavnerhotellet Hotel Skt. Petri i det gamle Daells Varehus og indkvartere sig under sit borgerlige navn.

På en tysk hotel bar
I den tyste hotelbar blev det til et eksklusivt interview med Nyhedsavisen, inden turen gik mod Nordjylland og julefejring med familien. Det årlige besøg er blevet en tradition for Soulshock og hans amerikanske hustru, der for halvandet år siden fødte sønnen Nicolaj.

Ellers holder udlandsdanskeren sig fra fødelandet, som ikke helt ligger i tråd med den levemåde, han har tillagt sig. Produceren mestrer dog stadig modersmålet, selvom han mixer det med en del engelske fraser:

»Jeg føler mig stadig som dansker, men jeg kunne ikke bo i Danmark i dag. Der gemmer sig desværre en negativitet i den danske mentalitet, som jeg har svært ved at kapere. Hvis man har succes i USA, glæder folk sig på dine vegne. Også selvom de ikke selv har medvind. Det er bare fedt. Der er aldrig dén dér who-the-fuck-do-you-think-you-are attitude.

Og så er der det med servicen. Du vænner dig til at blive behandlet med respekt. Jeg bider mærke i, om folk giver hånd og åbner døren for mit barn og min kone. Men jeg er måske også blevet forkælet og forvænt med årene.«

Selvom Danmark altså ikke lokker, leger producerparret Soulshock & Karlin lidt med tanken om at flytte tilbage til Europa og slå sig ned i London. Først skal de dog lige løbe tør for inspiration i velhaverkvarteret Hollywood Hills oppe over Los Angeles. Og det sker næppe lige med det vuns.

2006 var travl, og det bliver 2007 også. Allerede i januar skal duoen levere et par numre til den netop stof-afvænnede Whitney Houstons comeback-plade:

»Hun er åbenbart clean nu, men om vi kan gøre det igen, skal blive spændende. Det kommer helt an på, om hun har noget stemme tilbage,« spekulerer Soulshock.

At fucke stort op
I 1998 lavede han og Kenneth Karlin en af den fallerede divas hidtil største ballader, Heartbreak Hotel . Nummeret toppede den officielle amerikanske hitliste og markerede samtidig et højdepunkt i producerparrets første fem år i udlandet.

Derfra kimede telefonerne dem ned med tilbud fra de største navne inden for R&B-genren. Og frem til 2003 høstede Soulshock & Karlin hits nonstop. De lignede den sjældne undtagelse af producere, der undgik at gå kreativt døde i den konstante kamp for at kreere de bedste beats. Men så en dag meldte tørken sig alligevel:

»Vi sad bare og kiggede på hinanden. Det var de samme virkemidler, vi brugte. Den samme sub-bas - og så videre. Vi følte os fuldstændig lammede. Vi var gået sure i R&B en, og det tog os et år at finde inspirationen igen,« fortæller Soulshock.

700.000 solgte albums
Parret besluttede sig for at prøve noget andet og signede en singer-songwriter ved navn Ashley, der straks fik kontrakt med et af de store pladeselskaber, ligesom de skabte et rendyrket popprojekt med teenageren JoJo. Især sidstnævnte rykkede fænomenalt i pladebutikkerne, mens Soulshock nærmest virker skuffet over Ashleys salg på 6-700.000 album. Det kommer ikke bag på ham, at det lykkedes at kradse krisen af sig:

»Vi er jo etablerede, så man skal fucke ret meget op for at ødelægge noget. Når man har lavet så mange hits, som vi har, er det lidt op til dig selv at kunne blive ved. Især fordi vi har fået lysten tilbage igen.«

Soulshock har ellers set flere af sine kolleger skyde over Hollywoods tindrende stjernehimmmel for snart efter at brænde ud i en forgældet glemsel. Derouten tager som regel fart, når de nyrige producere begynder at smide om sig med penge i stedet for at passe deres beat-butik.

Kanye West uden jordforbindelse
Tag bare vennen Rodney Jerkins, der toppede sidst i 1990 erne. På rekordtid købte han fem Ferrarier, fordi han ville have den samme dyt i forskellige farver.

Da han skulle have nyt studie, købte han en hel bygning og befolkede den med tjenestefolk. Et par år senere var Rodney Jerkins udgifter løbet løbsk, og han måtte begynde forfra i mere ydmyge omgivelser. Historien er langtfra unik. En af dem, der spenderer flittigst, er disse års største stjerne, Kanye West, som ifølge Soulshock ligner en mand, der har mistet jordforbindelsen.

»Vi ser ham jo ude i byen constantly, og lad mig sige det på denne måde: Han skal være glad for, at han bliver ved med at lave god musik. Er du sindssyg! Når Kanye tager i studiet, er det et kæmpe drama. Der skal være 300 mennesker. Kokke, der laver mad. Piger, der skal gøre det andet.

Den rigtige champagne skal være på køl, ellers gider han slet ikke lave musik. Hvad mon Kanye stiller op, hvis hans næste plade kun sælger en million? Jeg tror, han får problemer. Det er måske meget fedt at leve så ekstravagant, når du er hot, men når du ikke er hot ... (Soulshock klukker, red.) Well, for det første har du ikke sparet penge op, for det andet har du også vænnet dig til en overdreven livsstil,« påpeger produceren, som dog godt forstår sine farvede kolleger:

»De kommer fra ingenting og er fandeme altid blevet set ned på. De har følt sig som losers, nobodys. Nu skal de vise alle de hvide, hvor mange penge de har. Mange af de nye kunstnere, jeg arbejder med, bor i en lille lejlighed, men kører til gengæld i en Bentley til 300.000 dollars. Så er de jo anerkendt som rige, når de er ude.«

Sådan kommer man aldrig til at opleve Carsten fra Aalborg og Kenneth fra Rødovre:

Soltaget på Porschen
»Vi kan da godt flosse og tage soltaget ned på vores Porsche, mens vi cruiser gennem byen. Men det er ikke andet end lidt legeri. Vores opvækst forbyder os at gøre, hvad Puffy (produceren Puff Daddy, red.) og Kanye gør - det er bare for meget,« mener Soulshock.

Han vender måske aldrig tilbage til Danmark, men han har ikke glemt, hvor han er fra.

bov kro set fra hærvejen
Nyheder

Historisk kro skal have ny ejer: - Vi bliver til den er solgt

gæst på KFC
Nyheder

Fastfood-gigant politianmeldt - igen

Magnus Heunicke
Corona

Heunicke: Ny coronavariant medfører ikke flere restriktioner

en mikroovn
Helt vildt

Brændte pengesedler
for at fjerne covid-19

entreprenørmaskiner
Nyheder

Før kæmpe-konkurs -

afvist af konkurrenter

Janni Ree
Kendte

Janni Ree:

Scorer værts-job

sundhedsperson med en covid-test
Corona

SSI: To i Danmark er bekræftet smittet med ny coronavariant

hvid jul
Nyheder

Danske Spil:

Ingen hvid jul

axeksen
Sport

Axelsen: Vinder stor titel

jul
Nyheder

 Sådan laver du julemiddagen uden stress

børn corona vaccine
Nyheder

Børn vaccineres:

Idolplakater og god tid

andreas jessen
Film og TV

Dansk stjerneskud:

Gnisten blev tændt

corona danmark sydafrika
Nyheder

Ny corona-variant i Danmark

corona
Nyheder

Ny coronavariant breder sig hurtigt 

SæÞór Kristínsson
Film og TV

I chok efter bagedyst-sejr:

Jeg troede det var en joke

Morten Messerschmidt
Nyheder

Morten Messerschmidt:

Vil være formand i DF

Morten Kjeldgaard og Frederik Hau
Kendte

Vild med dans-stjerne er kæreste med Bagedyst-deltager

Storebæltsbroen
Krimi

Storebæltsbroen lukker i nat

Auktionshammer
Helt vildt

Købte tegning for 200 kroner – er 325 millioner værd

væltet hestevogn
Krimi

Drama på julemarked:

En person død

Gård set udefra
Nyheder

Udvist kriminel på asylcenter:

Fængslet for trusler

Træ væltet ned i bil
Nyheder

Voldsom storm koster to personer livet 

dansere på dansegulvet
Underholdning

Dansekongen Jimilian:

Jeg har vundet Asta

politibil med påskriften politi
Krimi

Død mand

fundet i kanal

juledekoration med fire lys
Livsstil

Brandfarlig december:

Pas på juledekorationen

britt bendixen sidder på stol
Kendte

Britt Bendixen takker af:

Nok er nok

butiksvindue med black friday-skilt
Nyheder

Vi købte sorte tilbud

for milliarder

butiksansat står ved tøjstativ
Corona

De kan slippe for

mundbind

fly holder parkeret i lufthavn
Nyheder

61 passagerer

fra Sydafrika testet positive 

mand står på scene og synger
Kendte

Bryan Adams hårdt ramt:

To gange corona

på en måned

politibil med påskriften politi
Krimi

Soloulykke: Ung mand fundet i sin bil i et træ 

mand kigger ind i kameraet
Kendte

Berømt komponist

er død

mennesker omkring bus
Nyheder

Mindst 19 personer

omkommer i busulykke

Parret under finalen af vild med dans 2021 han rækker en sejrs arm i vejret.
Film og TV

Her er vinderne af

Vild med dans

en kørende bil indefra i regnvejr.
Krimi

85-årig sigtet for

vandvidskørsel

Yussuf Poulsen i profil med kasket omvendt på.
Sport

Landsholds-stjerne

også smittet

Nærbillede af Michael Laudrup der småsmiler.
Kendte

Laudrup scorer

millioner

billeder af broen i mørke
Krimi

Spærrede broer:

Seks anholdt

Et billede af en tabel
Nyheder

Vaccinegennembrud:

med tredje stik smittes

Nærbillede af Thue Ersted Rasmussen
Underholdning

Sygeplejeskolen-skuespiller

afslører: Jeg skal være far

Nyheder

EU vil have

REJSESTOP 

efter ny variant

En sundhedsperson giver en vaccine.
Nyheder

Anbefaler corona-vaccine

til børn fra 5 år og op

Et idyllisk vejskilt på Fejø
Nyheder

Vil bygge almene

boliger på småøerne

Alle de fem dommere viser allesammen et 10 tal
Kendte

Chok: Vild med

dans-dommer

ramt af corona

Nærbillede af MØ, der er korthåret , med en stor ørering på
Kendte

Dansk hitmager

skifter køn

Krimi

Politiet går ind i

plejehjemssagen

En mand bliver tattovret på sin underarm. Tattovøren har handsker på.
Nyheder

Efter kæmpe razzia:

ALLE overtrådte loven

En analytiker sidder foran en computerskærm
Nyheder

Derfor falder de

danske aktier NU

En lille lejlighed
Helt vildt

IKEA tilbyder en lejlighed for $1 om måneden

Et flot par på den røde løber
Kendte

Pernille Blume får kærlighedsbesøg i finalen

En dame med en prøve
Corona

Ny corona-variant opdaget:

Hidtil farligste

Folk med mindbind i metroen
Corona

Her skal mundbind og coronapas frem fra mandag

En firehjulstrækker ude i skoven
Biler

Britisk bilproduktion bombet tilbage til 1956

Et skilt i en butik med Black Friday
Nyheder

Ikke black friday-tilbud på populære varer

dronning margrethe snedronningen
Kongelige

Dronning Margrethe:

Jeg har ikke fulgt med i Vild med dans

corona
Corona

Børnelæger: Glæde over vaccine til børn

Kasper hjulmand
Nyheder

Kasper Hjulmand:

Årets Leder 2021

kirsebærsauce
Sundhed

Har du jule-handlet:

Så tjek dit køleskab

vild med dans
Film og TV

Danske Spil: De vinder Vild med dans

esbern snare pirater
Krimi

Pirater fængslet i 13 dage - sigtet for drabsforsøg

Nyheder

Forsvarer: Støjberg var ikke involveret 

corona
Nyheder

4390 nye coronatilfælde - 12 flere døde

En trist hund
Dyreliv

Sådan tager du bedst afsked med kæledyret

Nyheder

EU: Coronapas efter vaccination bør kun gælde ni måneder

et par i et studie griner
Film og TV

Fællessang-stjerner fejrer jul på DR

En fregat på vandet
Krimi

Esbern Snare i dramatisk kamp – fire dræbt

Jes Dorph ude på gaden
Kendte

Jes Dorph lukker og slukker

Et par i lang kjole og korsridderdragt
Kendte

Caroline Flemings søster:

Jeg er dybt ulykkelig

Nogle dansere i et studie
Film og TV

Sådan bliver Vild med dans-finalen

To biler på en gade i en tom by
Biler

Helt ny Suzuki S Cross på gaden 

En mand står ved en sten med en øl i hånden
Kendte

Jeremy Clarkson:

Nu brygger han øl

En gråhåret mand tørrer øjnene
Nyheder

Valgkaos:

Omtælling af stemmer

vejstriber på en vej
Krimi

Tiltalt for kartelaftale på vejstribe-opgaver

Patienter på intensiv
Corona

Tyskland passerer 100.000 coronadødsfald

Morten Messerschmidt ser bekymret ud mens Inger Støjberg ser til
Nyheder

Messerschmidt vil ikke stille op mod Støjberg som DF-formand

En gummibåd med immigranter
Nyheder

31 migranter har mistet livet ud for Frankrigs kyst

mundbind
Corona

Supermarkeder er klar: Der er millioner af mundbind

En trist blond kvinde
Nyheder

Trækker sig efter syv timer på posten

Søren Brostrøm tager et mundbind på
Corona

Regeringen:

Mundbind i transport og butikker

Tre mænd synger på scenen
Biler

Transportministeren gav den gas