Weekenden bliver sommerens sidste dødskramper

Weekenden ser usædvanlig god ud, men det kan sagtens være de sidste sammenhængende sommerdage, advarer Mikael Jarnvig.
Sommeren sluttede officielt onsdag d. 31. august, men vejrguderne har nådigt forlænget den til weekenden. Nyd det, for det er sidste chance.
Sommeren sluttede officielt onsdag d. 31. august, men vejrguderne har nådigt forlænget den til weekenden. Nyd det, for det er sidste chance. Foto: POLFOTO, Adrian Joachim

Så er det sidste udkald!

Sommeren sluttede officielt i går (onsdag d. 31. august, red.), men inden september folder sine kolde vinde ud, får vi en sidste sommer(lig)weekend.

"Det ser usædvanlig godt ud. Det ser næsten sommerligt ud," spår Mikael Jarnvig fra TV 2-vejret om weekenden.

"Fredag bliver nogenlunde som i dag, måske med en anelse mere sol nogen steder, 18-20 grader og slet ikke noget regnvejr."

Lørdag og søndag ser endnu bedre ud. Lørdag får vi masser af sol og omkring 20 grader. Nogen steder kommer temperaturen højere op. Søndag ser også solrig ud i det meste af landet, det meste af dagen. I Syd- og Midtjylland kommer temperaturen måske op på 24-25 grader.

Men det gode vejr slutter brat søndag aften.

"Det ser ud til, at der kommer en front med regn og tordenbyger ind natten til mandag eller søndag aften. Men nok kun i den syd-vestlige del af Jylland," siger Mikael Jarnvig.

Weekendvejret er ikke den sidste chance for solskin eller høje temperaturer i år, men der er langt imellem solpletterne, forudser Jarnvig.

Han kalder weekendens vejr sommerens sidste dødskramper .

"Man skal ikke have så høje forventninger nu. Man skal ikke tro, at alt det, man blev snydt for i sommermånederne, det kommer nok i september eller oktober, for det gør det altså ikke."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.