Voldsomt frås med skattekroner: Dyre middage og kuglepenne til 90.000 kr. skal undersøges
Finansminister Kristian Jensen (V) og KL-formand Martin Damm (V). Foto: Henning Bagger/Scanpix
Mont Blanc-kuglepenne for 90.000, privat weekendophold og dyre middage skal nu undersøges af Kammeradvokaten.

Bestyrelsen i Kommunernes Landsforening (KL) sætter en advokatundersøgelse i gang af en meget omtalt sag om overforbrug hos en tidligere ansat. Også direktionens efterfølgende håndtering af sagen skal undersøges.

På et bestyrelsesmøde i september nedstemte bestyrelsen ellers et forslag om at lade et uvildigt revisionsfirma kulegrave sagerne.

Ifølge en TV2-dokumentar blev der eksempelvis købt Mont Blanc-kuglepenne for 90.000 kroner og lejet tre sommerhuse på Bornholm i forbindelse med Folkemødet for 30.000 kroner.

- Det er udmærket nu at få kigget på det hele med friske øjne og sikre, at vi har det overblik, vi har brug for, og at de beslutninger, der er blevet truffet, er tilstrækkelige, siger KL-formand Martin Damm til nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Indtil videre er en tidligere chef politianmeldt, mens en vicekontorchef er fyret.

Flere eksperter rejste i TV2-dokumentaren kritik af både administrerende direktør Kristian Wendelboes rolle og af KL-bestyrelsens håndtering af sagen.

På mødet i september stemte Martin Damm og en række borgerlige politikere ellers imod en uvildig undersøgelse. De mente ikke, at det "ville give mening at bruge penge på".

Men nu skal en advokatundersøgelse altså sættes i gang.

- KL's bestyrelse har i dag besluttet at bede Kammeradvokaten gennemføre en ekstern undersøgelse vedrørende den sag, der har fyldt meget i medierne i de seneste måneder.

- Vi har i det forløbne år allerede været igennem en større afdækning af det, der er foregået, siger Martin Damm ifølge Danske Kommuner.

Undersøgelsen skal blandt andet se på direktionens håndtering af sagen, den tidligere medarbejders samt bestyrelsens rolle. Det skal også undersøges, om der er iværksat tilstrækkelige initiativer for at undgå nye sager af samme type.

/ritzau/