Vognmand sjuskede: Nu skal chauffør betale ekstra skat
Arbejdsgiverens fejl koster nu en lastbilschauffør en ekstra-regning til SKAT på 100.000 kroner. Foto: Ritzau Scanpix/arkiv
Arbejdsgiver tjekkede ikke rejseregnskab, og det koster ansat en restskat på 100.000 kroner.

En lastbilchauffør skal nu betale skat af ellers skattefrie rejsegodtgørelser. Det skyldes, at hans vognmand ifølge SKAT ikke kontrollerede hans kørselsrapporter efter reglerne.

Det skriver Fagbladet 3F.

Chaufføren fik over to år udbetalt samlet næsten 200.000 kr. i rejsegodtgørelse ud over sin normale løn. Med renter og arbejdsmarkedsbidrag løber hans restskat op i næsten 100.000 kr.

Statsautoriseret revisor Inge Nilsson kan godt forstå, hvis chaufføren undrer sig over, at vognmandens skødesløshed nu koster ham penge.

- Der burde også være mulighed for, at han selv kan fremlægge dokumentation over for SKAT og så få ret i, at rejsegodtgørelsen skal være skattefri. Men SKAT er i øjeblikket meget hårde i den slags sager, siger Inge Nilsson fra firmaet SkatteInform i København.

Chaufføren er ikke enig i byrettens afgørelse, men han har opgivet at gå videre med sagen til landsretten. Udover restskatten på 100.000 kr. er han dømt til at betale sagens omkostninger på 27.000 kr.

Til gengæld har Inge Nilsson flere lignende sager, som hun vil påklage ved Skatteankestyrelsen.

- SKAT er hårdhændede i de her sager og også unødvendigt skrappe. Selvfølgelig skal der være begrænsninger, så man ikke kan bytte skattepligtig løn til skattefri godtgørelse. Men det håndteres meget stramt i øjeblikket, siger Inge Nilsson til Fagbladet 3F