VKO-samarbejdet splittet til atomer
Lars Barfoed overrasker med en alliance med De Radikale. Foto: Magnus Holm / POLFOTO
Pia Kjærsgaard raser efter De Konservative og De Radikale har indgået en samarbejdsaftale.

Samarbejdet i blå blok ligger i ruiner. Og i særdeleshed mellem DF og De Konservative.

Det står klart, efter Lars Barfoed har indgået en alliance med De Radikale.

"Vi kan bruge hinanden til at sikre, at der vil være et bredt konstruktivt samarbejde henover midten. Det kræver selvfølgelig, at dem, der er på begge sider af os, er villige til dette, men tilsammen kan vi jo forpligte dem på det," siger han til berlingske.dk.

Samarbejdet betyder, at de to partier lover at samarbejde på områder som "integration, arbejdsmarkedet og for at sikre humanisme og medmenneskelighed" uanset hvem, der vinder valget, lyder det fra Barfoed over for avisen.

Meldingen fra Lars Barfoed får lederen af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, til at fare fuldstændig i flint.

"Kunne De Konservative og De Radikale ikke bare fusionere, og så sammen pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister? Lars Barfoed er i den grad i panik over vigende meningsmålinger," siger hun.

Statsministeren erklærer, at han ingen problemer ser i samarbejdet. Og socialdemokraternes Henrik Sass Larsen siger, at han også gerne selv indgik et sådan partnerskab med Barfoed og Co.

Politisk kommentator Hans Engell mener, at dette var på vej, men tidspunktet er overraskende. Det er ikke almindeligt, at to partiledere, der peger på hver sin statsministerkandidat, på den måde indgår alliancer.

"Jeg havde regnet med, at meldingen var kommet, men først hen i slutningen af valgkampen. Vi skal huske på, at Vestager længe har kørt sit eget løb for de radikale og Barfoed har et par gange her på det seneste meldt ud, at det var slut med Dansk Folkeparti," siger Hans Engell til Newspaq.

Kilde: Berlingske.dk