VKO pjækkede fra samråd om grænsekontrollen

Hverken regeringspartierne eller Dansk Folkeparti deltog på det afgørende møde, hvor afstemningen om grænsekontrollen blev udskudt.
Hvor er de andre? Justitsminister Lars Barfoed og Skatteminister Peter Christensen måtte gå i samråd uden partifæller.
Hvor er de andre? Justitsminister Lars Barfoed og Skatteminister Peter Christensen måtte gå i samråd uden partifæller. Foto: Peter Hove Olesen / POLFOTO

"Jeg tror aldrig, jeg har været ude for noget lignende."

Sådan siger formanden for Folketingets skatteudvalg Niels Helveg Petersen (R), efter et helt afgørende udvalgsmøde onsdag aften. Skatteudvalget var i samråd med Justitsministeren og Skatteministeren for at afgive betænkning om grænsekontrollen - sådan at Folketinget efter planen kunne stemme om grænsekontrollen nu på fredag.

Fordi der stadig ligger 27 spørgsmål i sagen, som ikke er blevet besvaret, vedtog udvalget at skubbe betænkningen til på mandag, og så kan grænsekontrollen først komme til afstemning næste fredag.

Men det helt specielle ved aftenens møde, det som udvalgsformand Niels Helveg Petersen aldrig har været ude for før, det var at kun S, SF og de radikale dukkede op til mødet.

"Der var ingen repræsentanter til stede hverken fra Venstre, de konservative eller Dansk Folkeparti. Jeg har ikke været ude for noget lignende. I en så vigtig sag som denne her, som er yderst kontroversiel, at de partier, som står bag forslaget, i dette tilfælde V, K og Dansk Folkeparti, ikke gør sig den ulejlighed at møde frem i udvalget. Det er meget usædvanligt," siger en noget forbavset Niels Helveg Petersen til Newspaq.

Han forventer nu, at regeringen vil svare på de 27 ubesvarede spørgsmål om grænsekontrollen, så udvalget kan træffe en mere informeret beslutning, når de mødes igen på mandag. Svarene kommer desuden til at få betydning for EU-kommissionens behandling af sagen.

"Det vil indgå som en del af det materiale, kommissionen skal bruge til at vurdere, om den her ordning er i overensstemmelse med reglerne eller ej," siger Niels Helveg Petersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.