Vismænd: Dansk økonomi kraftigt forværret
Vismændene nedjusterer deres forventning til væksten i Danmark. Blandt andet fordi vi hellere vil spare op end at bruge dankortet. Foto: Colourbox
Ifølge de økonomiske vismænd kommer vi til at vente længere end forventet, før en optur igen vil ramme dansk økonomi.

Der kommer til at gå længere tid, end vi tror, før der igen vil være betydelig vækst i Danmark.

Det vurderer de økonomiske vismænd i deres vismandsrapport, som de fremlægger i dag.

I deres rapport som de fremlægger i dag, fremgår det, at der kommer til at gå længere tid end forventet, før vi igen vil se en fremgang for dansk økonomi.
Ifølge vismændene skyldes det, den generelle økonomiske situation i Europa.

Situation er ifølge vismændene blevet "kraftigt forværret igennem det seneste halve år", som følge af den forværrede europæiske gældskrise.

Det betyder, at hvor man i foråret regnede med at den danske vækst ville være på 3,25 procent i perioden 2011-2013, har man nu nedjusteret forventninger til bare 1,25 procent, per år i samme periode.

En af grundende til forværringen er, at vi sparer op i stedet for at hive dankortet op af lommen. Faktisk gemmer vi det væk i en sådan grad, at forbruget ventes at ramme 'et historisk lavt niveau' ved udgangen af i år, som vismændene beskriver det.

De skriver dog også, at den øgede opsparing blandt private og virksomheder, kan resultere i et øget forbrug og investeringer i løbet af de næste par år, hvilket er en god ting. Det vil dog ikke have afgørende betydning for væksten, konkluderer de.